Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Junetina na saft jedno je od onih jela koje možete pripremiti bilo kada i odgovarat će svakoj prigodi - usred tjedna ili na neki svečan dan. Meso je mekano, umak bogat, a dodatke i prilog možete birati ovisno o raspoloženju i količini vremena koje imate.
Ja sam ovaj put dodala gljive, ali vi ih možete izostaviti. Ako ne želite za prilog tjesteninu, skuhajte povrće ili napravite zoodlese - špagete od tikvica.
Sastojci:
- 3 srednje velike glavice luka (srebrenac ili ljutika)
- 2 režnja češnjaka
- 3 mrkve
- 1 korijen peršina
- oko 800 g junetine od plećke
- nekoliko listova lovora
- oko 500 ml goveđeg temeljca
- 1-2 žličice crvene paprike
- pola žličice kurkume
- svježe mljeveni papar
- mala chili papričica, ako volite ljuto
- himalajska sol
- 500 g šampinjona
Postupak:
Povrće ogulite i nasjeckajte. Ako želite posve gladak i svilenkast umak, povrće možete usitniti u blenderu.
Junetinu očistite i narežite na kocke. Pobrašnite (možete i preskočiti taj korak). U posudi debljeg dna na malo masti ili ulja prepecite meso. Stavite ga sa strane. Na toj masnoći prodinstajte sitno nasjeckan luk i češnjak. Lagano posolite i pustite da povene. Dodajte kurkumu, crvenu papriku i chili.
Kada luk postane proziran, dodajte usitnjenu mrkvu i peršin. Nakon nekoliko minuta, vratite meso u posudu. Podlijte dijelom temeljca, dodajte lovor. Ostavite na laganoj vatri, da se krčka. Povremeno promiješajte i podlijevajte temeljcem ili vodom. Po želji dodajte malo crnog vina. Nakon sat-sat i pol vremena dodajte narezane šampinjone. Kada se šampinjoni skuhaju, maknite s vatre.
Poslužite uz tjesteninu ili prilog po želji.
Objavljeno 27.04.2020.