Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ovo je brzo gotovo, jednostavno se priprema i idealno je za prve kulinarske korake. Ako niste vješti u kuhinji ovo je recept kojim možete iznenaditi ukućane.
Rezultat je izvrsna pogača koju ćete iznova i iznova pripremati jer je sočna, zasitna i ima jako dobru nutritivnu vrijednost (i puno proteina).
Sastojci:
- 400 g tikvica
- 100 g mrkve
- 250 g svježeg posnog sira
- 4 jaja
- 95 g griza
- Sol, papar, po želji
Postupak:
- Ako imate mlade tikvice s mekanom kožom njih ne morate guliti. Ja ih takve nemam naviku guliti, a kasnije u jelu ti tamno zeleni tonovi bolje izgledaju. Samo se pobrinite da je dobro operete prije upotrebe.
- Očišćenu mrkvu i tikvicu naribajte na ribež za sir. Ja sam nedavno malo obnovio aparate u kuhinji pa sam ribanje prepustio multipraktiku koji je pola kilograma povrća naribao za ravno 10 sekundi.
- Naribanu tikvicu i mrkvu prebacite u duboku posudu te dodajte 2-3 žličice soli i 1 žličicu papra. Sve malo promiješajte, a zatim preko svega stavite 4 cijela jaja, 250 grama svježeg posnog sira i 95 grama grisa.
- Sjedinite sve sastojke u tekuću glatku smjesu.
- Protvan premažite uljem i malo pobrašnite (ne koristite papir za pečenje jer će se zalijepiti), a zatim istresite smjesu za pogaču u njega.
- Ravnomjerno je rasporedite i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 35-40 minuta.
- Pogaču s tikvicama i sirom možete poslužiti toplu ili hladnu, zasebno ili uz neko drugo jelo ili umak.
Dobar tek!
Izvor: Darkova web kuharica
*Fotografija je pod copyrightom autora i nije je moguće preuzimati.
Objavljeno 21.08.2019.