Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Shakshuka, sataraš, patakenjac, sve su to nazivi za jela od dinstanog luka, paprike i rajčice. Svaka ima svoj faktor pa tako i svaki dio svijeta ima neku svoju varijantu.
Naravno, možete dodati i neko drugo povrće, kao što ja volim dodati patlidžane, a ponekad i tikvice, no ako ovo jelo pripremite samo od luka, paprike i rajčice, bit će savršeno. Ako volite pikantnije, dodajte i ljute papričice ili prelijte na kraju srirachom ili nekim intenzivnijim ljutim umakom. Možete dodati i malo bosiljka ili origana.
Ja ponekad jaja razbijem u udubljenja koja napravim u satarašu, a ponekad ih ispečem na tavi i poslužim na satarašu, ovisno koliko vremena imam. Kako god ih pripremite, savršeno će se uklopiti.
Sastojci (za 2 osobe):
- 2 srednje velike glavice luka
- 2-3 režnja češnjaka
- 4 rog paprike
- 4-5 rajčica
- 1 srednje velik patlidžan
- himalajsku sol
- svježe mljeveni papar
- malo šećera po želji
- 4 jaja
Postupak:
- Na maslinovu ulju prodinstajte luk i češnjak. Dodajte narezane paprike i patlidžane.
- Dinstajte dok malo ne povene, a zatim dodajte nasjeckane rajčice.
- Ostavite da se krčka i da voda ispari pa začinite. Napravite udubljenja i u njih razbijte jaja. Poklopite.
- Kada se jaja ispeku po vašem ukusu, poslužite.
Objavljeno 12.10.2020.