Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Sirove torte su pravi hit. Ne samo stoga što se ne peku pa su brže gotove, već se gotovo redovno rade od probranih, zdravih sastojaka, a njihov okus je uvijek - fenomenalan!
Donosimo video recept za pripremu sirove torte od kokosa i badema.
Pogledajte video:
Za tortu promjera 18-20 cm:
Sastojci:
Za podlogu:
- 150 g oraha
- 1 žličica cimeta
- 60 g datulja (bez koštica)
- Malo kokosovog brašna i kokosovog ulja u spreju za premazati kalup
Za kremu od kokosa:
- 90 g datulja (bez koštica)
- 120 g kokosa
- 100 ml svježe cijeđenog soka od naranče
- Ribana korica neprskane naranče
- 1 mjerica wheya od vanilije
- Oko 180 ml vode
Za kremu od badema:
- 230 g badema
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 2 žlice kokosovog sirupa
- Oko 200 ml vode
Priprema:
Podloga – U blenderu dobro usitnite orahe s cimetom i datuljama. Datulje bi trebale biti malo mekše, a ukoliko su baš jako suhe, pustite ih da se namaču oko sat vremena u hladnoj vodi. Ocijedite pa ih dodajte postupno, a kada postignete ljepljivu teksturu smjese, utisnite je u kalup promjera oko 18-20 cm, koji je prethodno poprskan kokosovim uljem u spreju i posut kokosom. Odložite sa strane dok pripremate kreme.
Krema od kokosa – U blender stavite datulje (također bi trebale biti malo mekše i ne potpuno suhe), kokos, sok naranče, naribanu koricu naranče, whey i vodu. Dobro izblendajte (oko 2 minute) da postignete kremastu teksturu i usitnite sve komadiće. Po potrebi dodati još malo vode (ako je pregusto) ili još malo kokosa (ako je prerijetko). Ovu kremu premažite preko podloge. Stavite u hladnjak dok pripremate sljedeću kremu.
Krema od badema – U blender ubacite bademe (koje po želji možete prethodno blanširati, no nije nužno), aromu vanilije, kokosov sirup i vodu. Dobro i dugo izblendajte dok se svi bademi ne usitne i sve se ne pretvori u jednoličnu smjesu. Ovu kremu premažite po kremi od kokosa, te lijepo zagladite. Ostavite tortu barem 5 sati (ili preko noći u hladnjaku) i prije serviranja ukrasite je kokosovim brašnom ili po želji.
Ovo je jedna sirova ili raw torta - desert jedne prekrasne, zdrave kombinacije namirnica, bez brašna, bez rafiniranog šećera – baziran gotovo isključivo na orašastim plodovima i voću.
Ovu tortu od milja nazivam i “tortom iz blendera”, budući da Vam za njenu pripremu nije potrebno gotovo ništa od rekvizita, osim dobrog, jakog kuhinjskog blendera – u njemu se pripremaju svi pojedinačni slojevi. Torta se, dakle, ne peče te je i vrlo brzo gotova.
Objavljeno 17.09.2021.