
Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Sirove torte su pravi hit. Ne samo stoga što se ne peku pa su brže gotove, već se gotovo redovno rade od probranih, zdravih sastojaka, a njihov okus je uvijek - fenomenalan!
Donosimo video recept za pripremu sirove torte od kokosa i badema.
Pogledajte video:
Za tortu promjera 18-20 cm:
Sastojci:
Za podlogu:
- 150 g oraha
- 1 žličica cimeta
- 60 g datulja (bez koštica)
- Malo kokosovog brašna i kokosovog ulja u spreju za premazati kalup
Za kremu od kokosa:
- 90 g datulja (bez koštica)
- 120 g kokosa
- 100 ml svježe cijeđenog soka od naranče
- Ribana korica neprskane naranče
- 1 mjerica wheya od vanilije
- Oko 180 ml vode
Za kremu od badema:
- 230 g badema
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 2 žlice kokosovog sirupa
- Oko 200 ml vode
Priprema:
Podloga – U blenderu dobro usitnite orahe s cimetom i datuljama. Datulje bi trebale biti malo mekše, a ukoliko su baš jako suhe, pustite ih da se namaču oko sat vremena u hladnoj vodi. Ocijedite pa ih dodajte postupno, a kada postignete ljepljivu teksturu smjese, utisnite je u kalup promjera oko 18-20 cm, koji je prethodno poprskan kokosovim uljem u spreju i posut kokosom. Odložite sa strane dok pripremate kreme.
Krema od kokosa – U blender stavite datulje (također bi trebale biti malo mekše i ne potpuno suhe), kokos, sok naranče, naribanu koricu naranče, whey i vodu. Dobro izblendajte (oko 2 minute) da postignete kremastu teksturu i usitnite sve komadiće. Po potrebi dodati još malo vode (ako je pregusto) ili još malo kokosa (ako je prerijetko). Ovu kremu premažite preko podloge. Stavite u hladnjak dok pripremate sljedeću kremu.
Krema od badema – U blender ubacite bademe (koje po želji možete prethodno blanširati, no nije nužno), aromu vanilije, kokosov sirup i vodu. Dobro i dugo izblendajte dok se svi bademi ne usitne i sve se ne pretvori u jednoličnu smjesu. Ovu kremu premažite po kremi od kokosa, te lijepo zagladite. Ostavite tortu barem 5 sati (ili preko noći u hladnjaku) i prije serviranja ukrasite je kokosovim brašnom ili po želji.
Ovo je jedna sirova ili raw torta - desert jedne prekrasne, zdrave kombinacije namirnica, bez brašna, bez rafiniranog šećera – baziran gotovo isključivo na orašastim plodovima i voću.
Ovu tortu od milja nazivam i “tortom iz blendera”, budući da Vam za njenu pripremu nije potrebno gotovo ništa od rekvizita, osim dobrog, jakog kuhinjskog blendera – u njemu se pripremaju svi pojedinačni slojevi. Torta se, dakle, ne peče te je i vrlo brzo gotova.
Objavljeno 17.09.2021.