Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Za kraj ovog ljeta isprobajte nešto novo i zamijenite klasične kupovne sladolede na štapiću domaćima!
Iako se možda tako ne čini na prvu, postupak pripreme poprilično je jednostavan, a većinu namirnica vjerojatno već imate u svojoj kuhinji. Uz to vjerujemo da će ove kombinacije okusa biti pravi pogodak za sve ljubitelje kikirikija, pa ako ste jedan od njih, ne smijete zaobići ovaj recept.
Trebat će vam:
- 2 smrznute banane
- 1 konzerva kokosovog mlijeka (samo čvrsti dio, oko 175 g + dodajte oko 5 žlica rijetkog dijela s dna konzerve)
- 125 g maslaca od kikirikija (glatkog)
Postupak:
Zamrznute banane narezane na kolutiće ubacite u multipraktik te miksajte skupa s kokosovim mlijekom i maslacem od kikirikija, sve dok ne dobijete finu homogenu smjesu.
Smjesom napunite kalupe za sladoled do pola, pa ih stavite u zamrzivač dok pripremate karamelu. Drugi dio smjese ćete dodati naknadno, nakon karamele.
Za karamelu:
- 30 g maslaca od kikirikija (glatkog)
- 15 g agavinog sirupa
- 5 g otopljenog kokosovog ulja
- 1 žličica tekuće arome vanilije
- prstohvat soli
Postupak:
Sve sastojke pomiješajte u zdjelici dok ne dobijete finu smjesu. Izvadite sladolede iz zamrzivača i karamelu stavite na sredinu svakog od njih. Preko dodajte preostalu sladolednu smjesu, poravnajte i vratite u zamrzivač na nekoliko sati.
Za čokoladni omotač:
- 220 g tamne čokolade
- 40 g kokosovog ulja
- 50 g sjeckanog kikirikija
Postupak:
Čokoladu i ulje otopite, pa im dodajte na komadiće sjeckani kikiriki. Kad sladoled izvadite iz kalupa, uronite ga u čokoladu. Čokolada će se stisnuti za nekoliko sekundi jer je sladoled hladan, što je super jer to znači da je odmah spreman za jelo.
Ako ga vraćate u zamrzivač, predlažemo vam da ga prije sljedećeg serviranja ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi.
Ako nemate kalupe za sladolede na štapiću, smjesu za sladoled možete izliti u kalup, prošarati karamelom i zamrznuti, zatim rezati na pločice željene veličine i utopiti u čokoladu – sladoled će tada biti i izgledom nalik na snickers!
Objavljeno 31.08.2022.