Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Volite li i vi slatkasto-slane kombinacije? Meni su iznimno ukusne i moram priznati da mi je zbog toga pire od batata jedan od najdražih priloga. Iako ga možete napraviti i kao desert, odnosno slatki pire, s kokosovim mlijekom, vanilijom i cimetom, ipak je najčešće prilog uz pečeno meso ili kakav umak.
Sporo pečena junetina savršeno se nadopunjava s batatom, ali ako nemate dovoljno vremena, ovako mariniranu junetinu možete ispeći brže, narezanu kao šnicle, na tavi. Bitno je da je dovoljno dugo marinirate i da meso pečete kratko, na jako ugrijanoj tavi, kako vam ne bi bila žilava.
Meni se ovaj način pečenja jako sviđa jer je meso toliko mekano da se raspada i vrlo lako čupka vilicom. Iako je postupak nešto zahtjevniji, zbog dužeg mariniranja i pečenja, mislim da nećete požaliti. Ako nemate domaćeg goveđeg temeljca, napravite ga od goveđe kocke.
Sastojci, za 4 osobe:
- oko 2 kg junetine od lopatice
- 4-6 žlica soja sosa
- sok jedne naranče
- 2 žlice maslinova ulja
- svježe mljeveni papar
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice dimljene paprike
- pola litre goveđeg temeljca
Postupak:
- Pomiješajte sve sastojke osim goveđeg temeljca.
- Natrljajte meso sa svih strana, stavite u posudu i prekrijte prozirnom folijom.
- Ostavite u hladnjaku da se marinira preko noći, ali slobodno ga ostavite i duže.
- Izvadite iz hladnjaka barem sat vremena prije pečenja.
- Pećnicu zagrijte na 220C.
- Stavite meso u namašćenu tepsiju i zapecite sa svih strana. Podlijte temeljcem i poklopite ili prekrijte folijom pa pecite oko 3.5h na 150C.
Na pola pečenja možete oko mesa staviti povrće, ako želite imati umak. Preporučam da upotrijebite 5-6 glavica luka, nekoliko režnjeva češnjaka i 2 oguljene, kiselkaste jabuke. Nakon pečenja sve zblendajte sa sokovima od pečenja, po potrebi dodatno začinite i poslužite uz meso.
Pire od batata
Sastojci:
- oko pola kg očišćenog batata
- 3-4 žlice maslaca (ili kokosova ulja bez mirisa)
- Oko 100ml mlijeka
- žličicu himalajske soli
- pola žličice kurkume
- četvrt žličice đumbira
Postupak:
- Oguljeni batat narežite na kocke od 4-5 cm pa kuhajte oko 20 minuta u uzavreloj vodi.
- Kad omekša ocijedite, dodajte mlijeko, maslac i začine.
- Zgnječite gnječilicom za krumpir i poslužite uz meso.
Objavljeno 16.03.2020.