Tjestenina s pestom i povrćem

Image
Jednostavno
1 osobe
20min

Bez obzira radite li iz ureda ili od doma, vjerojatno se često kroz tjedan nađete u situaciji da želite brz i ukusan ručak bez da predugo stojite pored štednjaka.

Ja u tim situacijama uvijek posežem za tjesteninom. Najčešće u varijanti s tunom, ali ponekad i u nekoj opciji poput ove – s pestom i salatom.

Sastojci:

  • 60 g tjestenine
  • 1 žlica paste genovese (možete si napraviti i domaći)
  • 4-5 cherry rajčica
  • Zelena salata
  • Sol

pesto

Postupak:

  • Posolite vodu i kad zakuha stavite tjesteninu kuhati. Količinu tjestenine prilagodite svojim energetskim potrebama.
  • Kad je tjestenina kuhana, procijedite je i u nju umiješajte pesto genovese.
  • Kad se tjestenina malo prohladi, u nju dodajte na polovice ili četvrtine narezane cherry rajčice.
  • Ako tjesteninu jedete hladnu, servirajte je sa zelenom salatom ili nekom drugom salatom.

Objavljeno 28.01.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti