Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ljetni period savršeno je vrijeme za uživanje u različitim salatama. One su jednostavne za pripremu, a raznovrsni sastojci i nepregledna mogućnost kombiniranja, ovakvim obrocima daju prednost pred mnogim drugima.
U video receptu donosimo vam kako pripremiti toplu salatu od quinoe i puretine.
Pogledajte video:
Sastojci za 2 osobe:
- 1 ljubičasti luk
- 200 g šampinjona (ili mješavine gljiva)
- Po ½ crvene, žute i zelene paprike
- 250 g odreska od puretine
- 100 g quinoe
- Sol, papar
- Kokosovo ulje u spreju
Dressing:
- 50 ml maslinovog ulja
- 3 žlice soka od limuna
- 2 češnja sjeckanog češnjaka
- 1 žličica senfa
- 1 žličica sjeckanog peršina
Priprema:
Svo povrće narezati na trakice i na ploškice - ljubičasti luk, gljive i paprike. Meso oprati, posušiti i narezati na trakice.
Quinou isprati pod mlazom vode da se prestane pjeniti (da uklonimo saponin), pa staviti kuhati u oko 0,5 l posoljene kipuće vode. Kuhati oko 15-20 minuta (probajte da li je omekšala), pa ocijediti i isprati.
U ugrijanoj tavi poprskanoj s malo kokosovog ulja u spreju, prepržiti meso. Pržiti ga oko 8 minuta dok posmeđi sa svih strana, pa posoliti i popapriti. Izvaditi ga, staviti u zdjelicu koju pokrijemo folijom, da meso ostane toplo.
Na masnoću od prženja mesa dodajemo redom ljubičasti luk, nakon par minuta gljive, a nakon još koju minutu i paprike. Sve pržimo dok ne omekša, po potrebi uz podlijevanje s malo vode da se povrće na primi. Izvadimo i stavimo sa strane.
Pripremimo dressing tako da pomiješamo sve sastojke za njega. Posolimo i popaprimo.
U većoj zdjeli za salatu pomiješamo kuhanu i ocijeđenu quinou, pečeno meso i povrće te dressing. Sve dobro izmiješamo i poslužimo još toplo, posuto s malo sjeckanog peršina.
Dobar tek! :)
Objavljeno 31.07.2017.