Zdravo i slano: 3 slana recepta za uživanje u zimskim danima!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Zdrav obrok prvi je preduvjet vitke linije i dobre forme. Uz dobre i jednostavne ideje i namirnice koje možete pronaći u najbližem DM-u, zdravi obroci nikada nisu bili lakši za pripremu. Navalimo!

Donosimo 3 zdrava, slana recepta, jednostavna za pripremu, a ukusna i fina za konzumaciju.

Salata od kus-kusa i šarenog povrća

Kus-kus je poznat kao "najmanja tjestenina na svijetu". Osim što je ukusan i jednostavan za pripremu, kus-kus je bogat esencijalnim nutrijentima koji pomažu u održavanju dobrog zdravlja. 

Pogledajte video:

Sastojci (za 2 osobe):

  • 150 g dmBio kus-kusa
  • 300 ml povrtnog temeljca iz ½ dmBio povrtne kocke za juhu
  • 200 g cherry rajčice
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 manji svježi krastavac
  • 3 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 žlice dmBio bijelog balzamičnog octa
  • Sol, papar
  • 1 žlica sjeckanog peršina

Priprema:

  1. Svo povrće oprati i očistiti. Luk na kriškice, cherry rajčice prerezati na polovice,  krastavac na kolutiće, a papriku na kockice.
  2. Zakuhati vodu te u njoj skuhati temeljac iz povrtne kocke.
  3. Kus-kus preliti kipućim temeljcem, pokriti i ostaviti oko 10 minuta da upije tekućinu. Zatim ga izmiješati vilicom da se ne slijepi. Dodati mu povrće i sve pomiješati.
  4. Za preljev uliti u malu staklenku staviti maslinovo ulje, balzamični ocat, peršin, 3 žlice vode te sol i papar. Zaklopiti staklenku pa dobro protresti i preliti preko pripremljene salate.

kus-kus

Slojevita salata od tjestenine i piletine u staklenci

Savršena, energijom bogata salata praktično pakirana za ponijeti na put ili posao. Jednostavna za pripremu, zdrava, ukusna i sočna - što drugo trebate od obroka?

Pogledajte video:

Sastojci (za 3 osobe):

  • 150 g dmBio tjestenine od pira Penne
  • 200 g pilećih prsa
  • 100 g kukuruza, ocjeđenog, iz limenke
  • 150 g cherry rajčice
  • 1 zelena paprika
  • 1 žlica dmBio ulja za pečenje
  • 3 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 žlice dmBio bijelog balzamičnog octa
  • 1/2 žličice senfa
  • Sol, papar
  • 3 staklenke od oko 360 ml

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhati prema uputama s pakiranja u kipućoj posoljenoj vodi, 7-9 minuta.
  2. Papriku narezati na kockice, a mini rajčice oprati i narezati na polovice. Piletinu narezati na kockic, a kukuruz ocijediti.
  3. U tavi ugrijati ulje za pečenje te na njemu popržiti piletinu do zlatno-smeđe boje. Posoliti ju i popapriti te pustiti da malo odstoji.
  4. Pripremiti preljev od maslinovog ulja, balzamičnog octa, senfa, sol i papra. Sve dobro izmiješati.
  5. U staklenke u slojevima slagati sastojke za salatu, tako da je svaki sloj različite boje. Na kraju sve preliti preljevom.

*Upravo zbog svoje pripreme i pohrane u staklenci, ovo je jelo koje je praktično za ponijeti na posao ili u školu, ali se isto tako može konzumirati i odmah po završetku pripreme.

salata tjestenina

Šarene paprike punjene amarantom, quinoom i povrćem

Kreativno, šareno, privlačno, ukusno i sočno.  Ovo jelo je nutritivno bogato i sadrži sastojke bogate vlaknima, vitaminima i mineralima.

Pogledajte video:

Sastojci (za 4 osobe):

  • 4 kom šarene paprike
  • 70 g dmBio quinoe tri vrste
  • 80 g dmBio amarant
  • 2 naribane mrkve
  • 1 sjeckani ljubičasti luk
  • 50 kuhanog graška
  • 2 jaja
  • 125 g naribane light mozzarelle
  • Sol, papar
  • Oko 3 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Par žlica sjeckanog vlasca

Priprema:

  1. Zasebno isprati i skuhati šarenu quinou i amarant u dovoljnoj količini slane kipuće vode ( amaratn oko 30 minuta, a quinou oko 15-20 minuta).
  2. Ocijediti ih i pomiješati s ribanom mrkvom, sjeckanim lukom i kuhanim graškom te razmućenim jajima i ribanom mozzarellom (dio mozzarelle sačuvati za pečenje paprika). Sve dobro začiniti solju, paprom i maslinovim uljem te dodati i sjeckani vlasac.
  3. Šarenim paprikama odrezati “poklopac”, izvaditi sjemenke te ih puniti pripremljenom smjesom od quinoe, amaranta i povrća. Paprike staviti u lim za pečenje obložen papirom pa posuti ostatkom mozzarelle, preliti s još malo maslinovog ulja i peći u pećnici ugrijanoj na 180°C oko 30-40 minuta.

punjene paprike

Sve dmBio namirnice iz recepata kupite u DM trgovinama.

Objavljeno 16.11.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!