Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Zdrav obrok prvi je preduvjet vitke linije i dobre forme. Uz dobre i jednostavne ideje i namirnice koje možete pronaći u najbližem DM-u, zdravi obroci nikada nisu bili lakši za pripremu. Navalimo!
Donosimo 3 zdrava, slana recepta, jednostavna za pripremu, a ukusna i fina za konzumaciju.
Salata od kus-kusa i šarenog povrća
Kus-kus je poznat kao "najmanja tjestenina na svijetu". Osim što je ukusan i jednostavan za pripremu, kus-kus je bogat esencijalnim nutrijentima koji pomažu u održavanju dobrog zdravlja.
Pogledajte video:
Sastojci (za 2 osobe):
- 150 g dmBio kus-kusa
- 300 ml povrtnog temeljca iz ½ dmBio povrtne kocke za juhu
- 200 g cherry rajčice
- 1 ljubičasti luk
- 1 crvena paprika
- 1 manji svježi krastavac
- 3 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 3 žlice dmBio bijelog balzamičnog octa
- Sol, papar
- 1 žlica sjeckanog peršina
Priprema:
- Svo povrće oprati i očistiti. Luk na kriškice, cherry rajčice prerezati na polovice, krastavac na kolutiće, a papriku na kockice.
- Zakuhati vodu te u njoj skuhati temeljac iz povrtne kocke.
- Kus-kus preliti kipućim temeljcem, pokriti i ostaviti oko 10 minuta da upije tekućinu. Zatim ga izmiješati vilicom da se ne slijepi. Dodati mu povrće i sve pomiješati.
- Za preljev uliti u malu staklenku staviti maslinovo ulje, balzamični ocat, peršin, 3 žlice vode te sol i papar. Zaklopiti staklenku pa dobro protresti i preliti preko pripremljene salate.
Slojevita salata od tjestenine i piletine u staklenci
Savršena, energijom bogata salata praktično pakirana za ponijeti na put ili posao. Jednostavna za pripremu, zdrava, ukusna i sočna - što drugo trebate od obroka?
Pogledajte video:
Sastojci (za 3 osobe):
- 150 g dmBio tjestenine od pira Penne
- 200 g pilećih prsa
- 100 g kukuruza, ocjeđenog, iz limenke
- 150 g cherry rajčice
- 1 zelena paprika
- 1 žlica dmBio ulja za pečenje
- 3 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 3 žlice dmBio bijelog balzamičnog octa
- 1/2 žličice senfa
- Sol, papar
- 3 staklenke od oko 360 ml
Priprema:
- Tjesteninu skuhati prema uputama s pakiranja u kipućoj posoljenoj vodi, 7-9 minuta.
- Papriku narezati na kockice, a mini rajčice oprati i narezati na polovice. Piletinu narezati na kockic, a kukuruz ocijediti.
- U tavi ugrijati ulje za pečenje te na njemu popržiti piletinu do zlatno-smeđe boje. Posoliti ju i popapriti te pustiti da malo odstoji.
- Pripremiti preljev od maslinovog ulja, balzamičnog octa, senfa, sol i papra. Sve dobro izmiješati.
- U staklenke u slojevima slagati sastojke za salatu, tako da je svaki sloj različite boje. Na kraju sve preliti preljevom.
*Upravo zbog svoje pripreme i pohrane u staklenci, ovo je jelo koje je praktično za ponijeti na posao ili u školu, ali se isto tako može konzumirati i odmah po završetku pripreme.
Šarene paprike punjene amarantom, quinoom i povrćem
Kreativno, šareno, privlačno, ukusno i sočno. Ovo jelo je nutritivno bogato i sadrži sastojke bogate vlaknima, vitaminima i mineralima.
Pogledajte video:
Sastojci (za 4 osobe):
- 4 kom šarene paprike
- 70 g dmBio quinoe tri vrste
- 80 g dmBio amarant
- 2 naribane mrkve
- 1 sjeckani ljubičasti luk
- 50 kuhanog graška
- 2 jaja
- 125 g naribane light mozzarelle
- Sol, papar
- Oko 3 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Par žlica sjeckanog vlasca
Priprema:
- Zasebno isprati i skuhati šarenu quinou i amarant u dovoljnoj količini slane kipuće vode ( amaratn oko 30 minuta, a quinou oko 15-20 minuta).
- Ocijediti ih i pomiješati s ribanom mrkvom, sjeckanim lukom i kuhanim graškom te razmućenim jajima i ribanom mozzarellom (dio mozzarelle sačuvati za pečenje paprika). Sve dobro začiniti solju, paprom i maslinovim uljem te dodati i sjeckani vlasac.
- Šarenim paprikama odrezati “poklopac”, izvaditi sjemenke te ih puniti pripremljenom smjesom od quinoe, amaranta i povrća. Paprike staviti u lim za pečenje obložen papirom pa posuti ostatkom mozzarelle, preliti s još malo maslinovog ulja i peći u pećnici ugrijanoj na 180°C oko 30-40 minuta.
Sve dmBio namirnice iz recepata kupite u DM trgovinama.
Objavljeno 16.11.2017.