Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Pizza s cvjetačom već vam je poznata. No, jeste li ikada probali napraviti tortilju od cvjetače? Izvrsna su zamjena za obične tortilje, pogotovo za sve koji pokušavaju jesti low-carb.
Darko nam je napravio tortilje da ih probamo i mi smo potpuno oduševljeni, a sigurni smo da ćete i vi biti!
Sastojci:
- Usitnjena cvjetača (3 šalice usitnjene)
- Jaja (3 kom)
- Sol i papar
Postupak:
- Manju glavicu cvjetače usitnite u multipraktiku. Trebate dobiti jako sitnu smjesu, sitniju čak i od zrna riže.
- Tako usitnjenu cvjetaču stavite u mikrovalnu pećnicu na 5 minuta da se kuha. Nakon pet minuta izvadite je van, uklonite vodu, promiješajte i vratite je nazad na još 5 minuta kuhanja.
- Ako nemate mikrovalnu, cvjetaču samo na par minuta prokuhajte u vodi.
- Kada je kuhana potrebno je cvjetaču dobro ocijediti od tekućine. Nemojte to raditi protiskivanjem žlicama jer nećete uspjeti istisnuti sve van. Uzmite krpu, stavite cvjetaču u nju, spojite krajeve i svom snagom istisnite sav višak tekućine.
- Ako ne uspijete ništa se loše neće dogoditi samo će vam malo smjesa biti vodenastija i zbog toga teža za baratanje prije pečenja.
- U ocijeđenu i usitnjenu cvjetaču umiješajte 3 jaja te soli i papra po želji. Slobodno probajte smjesu u ovom trenutku da vidite jeste li ostvarili željenu slanoću.
- Na papir za pečenje žlicom napravite tortilje od dobivene smjese i stavite ih peći na 200 stupnjeva nekih 20 minuta ili dok ne postanu čvrste i zlatno smeđe boje.
- Možete ih poslužiti kako god želite. Darkova preporuka je s pršutom i grčkim jogurtom nakon što su se malo ohladile.
Dobar tek!
Izvor: Darkova web kuharica
*Fotografije su pod copyrightom autora i nije ih moguće preuzimati.
Objavljeno 14.09.2019.