Vege burgeri u kojem uživaju i pravi mesoljupci (i koji nisu cheat meal!)

Image
Uz malo truda
2 osobe
45min

Tko kaže da burgeri moraju biti cheat meal? Ako ih napravite od kvalitetnih sastojaka, ako su bogati povrćem, a samim time i mikronutrijentima, možete ih uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Sastojci za burgere od slanutka:

  • 250 g nekuhanog slanutka
  • 200 g naribanih tikvica (1 tikvica)
  • 120 g naribane mrkve (2 mrkve)
  • 15 g mljevenog lana
  • 35 g brašna od slanutka 
  • začini po želji: žličica soli; po 1/4 žličice kajenskog papra, crnog papra, đumbira; sjeckani peršin

Postupak:

  1. Slanutak namočite preko noći pa ocijedite.
  2. Sve sastojke pomiješajte u multipraktiku, oblikujte pljeskavice (kod nas 8 većih komada), stavite ih na papir za pečenje i pecite na 170°C oko 30 minuta.
  3. Ako vam je tako draže, možete ih peći i u ulju na tavi. 

burger

Sastojci za peciva:

  • 500 g integralnog pirovog brašna 
  • 1 suhi kvasac
  • 10 g soli
  • 1 žličica šećera
  • 3 dl mlakog mlijeka
  • 0,5 dl tekućeg kokosovog ulja 
  • 1 jaje za premaz
  • sezam za posipanje 

Postupak:

  1. U zdjeli zamijesite tijesto, prekrijte ga krpom i ostavite na toplom da se diže oko 45 minuta.
  2. Zatim ga premijesite, podijelite na buhtlice jednake veličine (kod nas 8 komada) i oblikujte loptice.
  3. Pećnicu upalite na 180°C.
  4. Stavite na papir za pečenje, premažite umućenim jajetom i posipajte sezamom.
  5. Kad se pećnica ugrijala, stavite peći i pecite oko 20 minuta odnosno dok peciva blago ne porumene.
  6. Burgerima dodajte salate i umake po želji.

Objavljeno 03.05.2021.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti