Pogledaj božićnu akciju na sve sobne bicikle

Veselje za cijelu obitelj: Fit cheesecake s borovnicama

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
60min

Kremasti sir i borovnice sljubljuju se savršeno. Rezultat je sočan, kremast kolač koji će mnogi istaknuti kao najdražu slasticu - cheesecake. Donosimo vam recept za pripremu ovoga kolača u kojem će uživati svi vaši ukućani, bez imalo grižnje savjesti. 

cheesecake

Sastojci:

Podloga:

  • 120 g zobenih keksa (Grancereale ili domaći zobeni keksi)
  • 2 žlice sitnih zobenih pahuljica
  • 50 g maslaca ili kokosovog ulja

Krema:

  • 500 g svježeg sira (neki kremasti je najbolji)
  • 1 čvrsti jogurt
  • 3 jaja
  • 3 žlice meda
  • 3 žlice limunovog soka
  • 100 g borovnica

Preljev:

  • 1 žlica limunovog soka
  • 200 g borovnica i/ili malina (ili bilo kojeg drugog bobičastog voća)
  • stevia ili neki drugi zaslađivač po potrebi

cheesecake

Postupak:

Priprema podloge:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Papir za pečenje stavite na dno manjeg kalupa za torte (do 24 cm).
  2. Kekse sameljite u sitne mrvice te ih pomiješajte sa zobenim pahuljicama i rastopljenim maslacem ili kokosovim uljem.
  3. Smjesu istresite na dno pripremljenog kalupa, poravnajte je čvrsto pritišćući prstima (tako da se od njih napravi zbijena, čvrsta podloga) i odložite na stranu.

Priprema kreme:

  1. Svježi sir smiksajte u glatku masu te mu dodajte jogurt, 1 cijelo jaje, 2 žumanjka, med i limunov sok.
  2. Kratko miksajte dok smjesa ne postane glatka i jednolična, pa u nju nježnu umiješajte borovnice.
  3. U drugoj posudi istucite 2 bjelanjka u čvrsti snijeg te ih pažljivo umiješajte u mješavinu sira.
  4. Smjesu prelijte u kalup za pečenje preko osnove od keksa i pahuljica i pecite 30 minuta nakon čega kolač prekrijte aluminijskom folijom i smanjite temperaturu na 160 stupnjeva.
  5. Pecite još 30 min, odnosno dok se kolač ne stvrdne u sredini.
  6. Isključite pećnicu i ostavite da se kolač hladi 30 minuta u pećnici s lagano odškrinutim vratima da spriječite raspucavanje kolača.

Priprema za preljev:

  1. Za preljev, šaku borovnica, limunov sok i steviju kuhajte na srednjoj toplini 3-4 minute.
  2. Dok je još vruće, vilicom stisnite borovnice da dobijete smjesu kojom možete namazati kolač. (Možete i u blenderu izmiksati, da bude jednoličnija smjesa). 
  3. Preostale borovnice i/ili maline poslažite po vrhu kolača.

Kad se kolač potpuno ohladi stavite ga u hladnjak da se dodatno ohladi i očvrsne prije posluživanja. Nožem lagano odvojite kolač od stijenki kalupa, kalup otvorite i izvadite kolač.

Objavljeno 14.05.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti