Dodajte arome svojim jelima: Kako napraviti domaći začinski maslac?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Jednostavno
4 osobe
15min

Maslac je u mnogim jelima naprosto nezamjenjiv. Njegov okus i kremasta struktura obogate svako jelo, ali ako mu želite dati poseban "kick" napravite začinski maslac. Priprema se jednostavno, tako da u omekšali maslac umiješate začine i svježe ili suho začinsko bilje koje volite i koje odgovara uz namirnice koje pripremate. Takav jednostavan dodatak može biti baš ona razlika koja će vaše jelo učiniti posebnim.

Baza neka vam bude 125 g maslaca i oko žlica i pol začinskog bilja. Preporučam da ga napravite u prozirnoj foliji ili papiru za pečenje, u obliku "kobasice" koju zatim možete tijekom kuhanja ili posluživanja rezati na šnite. Ako vam je takav oblik prejednostavan, upotrijebite kalupiće od silikona.

zacisnki maslac

Začinski maslac možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana, ako upotrijebite svježe začine. Onaj sa suhim začinskim biljem će potrajati nešto duže. Ukoliko ga želite zamrznuti, rok trajanja mu je oko dva mjeseca. Prije upotrebe ga izvadite iz hladnjaka, da omekša, a zatim poslužite na povrću, pečenom mesu, grilanoj ribi, prepečenom kruhu...

Za janjetinu isprobajte maslac s mentom, za kruh i peciva maslac s češnjakom, za crvena mesa onaj s peršinom i vlascem, a za kuhano ili grilano povrće maslac s bosiljkom ili kaduljom. Pustite mašti na volju.

S obzirom na to da se bliže blagdani i vrijeme darivanja, ovakav maslac može biti i krasan jestivi poklon!

Za maslac s vlascem i bosiljkom pripremite:

  • 125 g maslaca
  • 1 žlicu nasjeckanog svježeg vlasca
  • 1/2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
  • malo himalajske soli
  • svježe mljeveni papar

zacinski maslac

Postupak:

  1. Ostavite maslac da omekša pa u njega vilicom umiješajte nasjeckani vlasac i bosiljak.
  2. Dodajte sol i papar, promiješajte da se sve prožme.
  3. Nanesite na prozirnu foliju ili papir za pečenje pa zamotajte i stavite u hladnjak da se stvrdne.

Poslužite na odresku, pečenom krumpiru ili umiješajte u rižoto.

Objavljeno 02.12.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti