Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Zobena kaša ima bezbroj lica. Toliko je varijanti da svaki dan možete konzumirati neku novu, dosad neisprobanu. Jedna od njih je i zapečena kaša, koju možete pripremati sa svim vrstama voća, začina, s orašastim plodovima, maslacem od kikirikija ili s wheyjem.
Prednost je i što sve možete smućkati u jednoj posudi, a peći u drugoj. Ne treba vam ni mikser, samo vilica ili pjenjača.
Ova se kaša priprema od sitnih zobenih pahuljica, ali ako volite da je žilavija i kompaktnija, upotrijebite krupne zobene pahuljice.
U slučaju da ne konzumirate jaja, zamijenite jedno jaje s pola banane ili pireom od jedne jabuke.
Pripremite:
- 1 jaje
- 2 žlice kokosovog ulja
- 150 ml mlijeka (ili bademovog napitka)
- 3 žlice javorova sirupa, meda, kokosovog šećera (možete upotrijebiti i sladilo)
- 125 g sitnih zobenih pahuljica
- pola žličice praška za pecivo
- pola žličice cimeta
- prstohvat vanilije u prahu ili par kapi ekstrakta
- 150 g šumskog voća
Postupak:
Pećnicu zagrijte na 180C. Kalup od 24 cm obložite papirom za pečenje ili namastite.
Pomiješajte sve suhe sastojke, zatim dodajte jaje istučeno s kokosovim uljem i mlijekom. Sjedinite i dodajte šumsko voće. Slobodno upotrijebite zaleđeno.
Nemojte ostavljati smjesu da stoji, kako biste izbjegli da zobene pahuljice postanu pregnjecave. Odmah je prebacite u kalup i pecite oko 20 minuta.
Neka vam sredina bude mekana na dodir. Ako želite zapečenu kašu rezati kao kolač, onda pecite dok sredina ne bude posve čvrsta. Poslužite s preljevom po želji ili uz grčki jogurt.
Čuvajte u dobro zatvorenoj posudi, u hladnjaku do tjedan dana.
Objavljeno 28.01.2020.