Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ručak kojeg će voljeti mlađi i stariji, fitness entuzijasti ali i oni koji to nisu, zahtjevne i one manje zahtjevne papalice. Spoj povrća i mesa u ovoj kombinaciji je odličan, ukusan i vrlo zanimljiv, nama se svidio na prvu. Fora ideja za večeru ili obiteljski ručak.
Sastojci (za 3 osobe):
- 450 g nemasne mljevene junetine
- 280 g zamrznutih listića špinata
- 1 srednje velika tikvica
- 1 luk
- Malo maslinovog ulja
- 75 g kus-kusa
- 1 jaje
- 1 žličica origana
- Sol, papar
- 3 veće crvene paprike
- 600 g sjeckanih rajčica iz konzerve
- 80 g mrvljenog feta sira
Priprema:
- Špinat ostavite da se odmrzne pa ga ocijedite. Tikvicu naribajte na krupniji ribež, a luk sitno nasjeckajte. Paprike prerežite na pola, ostavljajući im zeleni stručak. Izvadite sve sjemenke i odrežite bijele dijelove iznutra.
- U dubljoj tavi ugrijte malo ulja, propirjajte luk dok se ne počne raspadati, a zatim popržite meso dok ne postane smećkasto, oko 10 minuta. Dodati zatim ribane tikvice, kus kus i špinat te sve pirjati oko 10 minuta, podlijevajući u par navrata s malo vode ako tekućine nestane. Začiniti solju, paprom, origanom, maknuti s vatre te ohladiti miješajući.
- Pećnicu ugrijati na 190°C. Jaje razmutiti u zdjelici, a kad se smjesa malo prohladila (da se jaje ne zgruša), umiješati ga u smjesu. Tako pripremljenu smjesu napuniti u polovice paprika.
- U kalup za pečenje veličine oko 25x22 cm staviti rajčice, poprskati s malo maslinovog ulja te posuti solju i paprom. Na umak tj. rajčice posložiti pripremljene paprike jednu do druge. Preko svake paprike namrviti malo feta sira i po želji ribanog parmezana. Peći oko 30-40 minuta, po potrebi pokrivajući aluminijskom folijom pred kraj da površina ne zagori. Poslužiti toplo, preliveno umakom od rajčice na kojem su se paprike pekle.
Objavljeno 20.03.2021.