Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Pred nama je izvrstan recept kojim ćemo dobiti vrhunski obrok: napravljen od zdravih sastojaka, bogat proteinima, vitaminima i mineralima te jednostavan za pripremu, što je savršena kombinacija!
Donosimo video recept za pripremu zapečenih punjenih tikvica.
Pogledajte video:
Sastojci:
- 2 tikvice
- Limunov sok
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 luk
- 200 g mljevene puretine
- 80 g šampinjona
- 100 g rajčica
- 100 ml pasirane rajčice
- 100 ml povrtnog temeljca
- Sol, papar, sušeni bosiljak
- 100 g light mozzarelle
- Sjeckani svježi vlasac, za posluživanje
Priprema:
1. Tikvice operite, uklonite gornju peteljku pa uzdužno prerežite na dva dijela. Pomoću male žličice izdubite meso tikvice i sačuvajte ga, a polovice tikvica stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i nakapajte limunovim sokom kako ne bi pocrnile.
2. Luk nasjeckajte ma kockice, šampinjone narežite na listiće, a sačuvano meso i rajčice također na kockice (rajčicama uklonite i koštice).
3. U dubljoj tavi ugrijte maslinovo ulje, pa na njemu prepirjajte luk dok ne postane smećkast i počne se raspadati (po potrebi uz podlijevanje s malo vode da se ne primi). Dodajte mljevenu puretinu te malo kuhačom usitnite meso. Pirjajte oko 5 minuta dok ne postane smećkasta.
4. Dodajte sjeckano meso tikvice, šampinjone i sjeckane rajčice te pirjajte minutu. Zatim dodajte pasiranu rajčicu, povrtni temeljac, sol, papar i bosiljak te sve promiješajte. Poklopite tavu i sve kuhajte oko 8 minuta, dok povrće ne omekša malo. Otklopljeno propirjajte još par minuta, da višak tekućine ispari ukoliko je potrebno.
5. Pripremljenim nadjevom punite izdubljene polovice tikvica, te sve pospite naribanom mozzarellom. Pecite u pećnici ugrijanoj na 200°C oko 15 minuta. Po želji pospite sjeckanim vlascem (ili drugim začinskim biljem po želji) i poslužite. Dobar tek!
Objavljeno 09.08.2023.