Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Volim te zdravije verzije kruha i uvijek kad ih napravim traju mi po par dana jer eventualno u jednom obroku u danu posegnem za kojom kriškom. Ovo što vam danas donosim je keto verzija kruha s bademovim i malo kokosovog brašna i jako puno proteina iz bjelanjaka.
Savjetujem da za pripremu ovog recepta kupite tekuće bjelanjke u tetrapaku jer vam je to vjerojatno zgodnije nego potrošiti čak 12 jaja koliko će vam trebati za dobiti željenu količinu bjelanjaka.
Sastojci:
- 115 g bademovog brašna
- 30 g kokosovog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 360 ml bjelanjaka (to je količina iz oko 12 jaja)
- 75 maslaca
Preporučeni dodatni sastojci, po želji:
- 1,5 žlice eritrita
- 1/4 žličice ksantan gume (poboljšat će teksturu)
- 1/4 žličice vinskog praška za pecivo (za lakše umutiti bjelanjke)
Postupak:
- Zagrijte pećnicu za 160 stupnjeva. U kalup za pečenje kruga stavite papir za pečenje. Stavite ga dovoljno da viri iznad stranice, da vam bude lakše kruh izvaditi iz kalupa kad bude gotov.
- Pomiješajte bademovo i kokosovo brašno, prašak za pecivo, eritrit, ksantan gumu i sol.
- Potom dodajte otopljeni maslac i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
- U većoj posudi umutite jaja i vinski prašak za pecivo (ako ga koristite) dok ne dobijete čvrsti snijeg.
- Polovicu snijega dodajte smjesi brašna pa promiješajte. Potom smjesu jaja i brašna dodajte u preostali snijeg i nježno umiješajte da zadržite pjenastu strukturu.
- Smjesu istresite u kalup za krug i poravnajte po vrhu. Po želji po vrhu možete posuti malo sezama.
- Pecite oko 40 minuta dok po vrhu ne dobijete lijepu smeđu boju. Potom smjesu prekrijte aluminijskom folijom i pecite još 30-45 minuta dok kruh po vrhu ne bude čvrst.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi pa tek tad izvadite iz kalupa i po potrebi narežite.
Objavljeno 17.04.2023.