Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Moji ukućani jako vole Schwarzwald tortu pa sam napravila ovu laganiju inačicu, u obliku cheesecakea.
Cheesecake ste sigurno pekli u nekoj varijanti, ali ako niste probali čokoladnu biskvitastu podlogu, svakako to učinite. Ova je odlična jer funkcionira i bez brašna i maslaca.
Dakle, samo čokolada, jaja i prašak za pecivo. Višnje možete upotrijebiti svježe, zaleđene ili iz kompota, a možete ih zamijeniti i nekim drugim voćem.
Sastojci za kalup od 22 cm:
Sastojci za tijesto:
- 3 jaja
- 100 g tamne čokolade
- 35 g maslaca
- 35 g heljdinog brašna
- pola žličice praška za pecivo
Sastojci za kremu:
- 500 g svježeg posnog sira
- 40 0ml grčkog jogurta
- 100 ml slatkog vrhnja
- 1 i pol vrećicu želatine u prahu (1 i pol žlica)
- 5-6 žlica meda ili javorovog sirupa
- 1 mahunu vanilije ili malo vanilije u prahu
- koricu i sok 1 limuna
- 350 g očišćenih višanja ili 1 kompot od višanja
- 50 g tamne čokolade za ukrašavanje
Postupak:
Jaja pjenasto umutite i za to vrijeme otapajte čokoladu i maslac na pari. Čokoladu malo ohladite pa ulijevajte u jaja i cijelo vrijeme mutite pjenjačom. Pripazite da čokolada nije pretopla, da jaja ne koaguliraju i ne pretvore se u kajganu.
Na kraju umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ova podloga funkcionira i bez brašna i maslaca pa ih možete izostaviti, ako želite.
Pecite 10-ak minuta na 170C.
Provjerite čačkalicom je li pečeno, izvadite iz pećnice i malo ohladite. Ako koristite kompot, ocijedite višnje. Možete sačuvati sok i njime natopiti biskvit. Nemojte upotrijebiti sav sok, kako podloga ne bi bila premokra. Višnje gusto poslažite po biskvitu.
Pjenjačom ili mikserom istucite svježi sir, jogurt, med i vaniliju. Dodajte limunovu koricu i sok. Probajte, ako vam krema nije dovoljno slatka dodatno je zasladite.
Namočite želatinu u vodi, po uputi s vrećice. Ja sam upotrijebila 1 malu vrećicu mljevene želatine i još pola žlice iz druge, te sam je namočila u 7-8 žlica vode. Zagrijte slatko vrhnje pa u njemu zatim otopite želatinu.
U tankom mlazu lijevajte otopljenu želatinu u kremu, tucite pjenjačom i izjednačite. Prelijte lagano ili rasporedite žlicom po višnjama, kako se ne bi digle s biskvita.
Stavite u hladnjak i kad primijetite da se površina već malo stegnula, posipajte nasjeckanom čokoladom.
Objavljeno 19.07.2020.