Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Tiramisu je jedan od mnogima najdražih kolača. Volimo ga u kupovnoj, ali i domaćoj varijanti. No, vjerujte nam, zdrava varijanta koja slijedi će vam biti najdraža!
Najčešći i najveći problem kod pripreme tiramisua su piškoti koje je u trgovinama nemoguće naći u zdravoj varijanti. No, ako piškote napravite sami, preskočili ste veliku prepreku od redovne pripreme zdravog tiramisua u vlastitom domu.
Donosimo recept za domaće piškote, a potom i za pripremu zdravog tiramisua.
Sastojci za piškote:
- 6 jaja
- 60 ml kokosovog ulja
- 2 žlice meda
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 6 žlica kokosovog brašna
- 25 g bademovog brašna
Priprema piškota:
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
- Pomiješajte sve vlažne sastojke i sodu bikarbonu.
- Smjesi dodajte kokosovo i bademovo brašno i dobro promiješajte dok se ne razbiju sve grudice.
- Ostavite smjesu da stoji 5-10 minuta. Budući da kokosovo ulje jako dobro upija tekućinu, nakon kratkog stajanja smjesa će biti čvrsta. Ako vam nije čvrsta dodajte još jednu žlicu kokosovog brašna i dobro promiješajte pa ostavite još 5 minuta da smjesa stoji.
- Smjesu stavite u plastičnu vrećicu kojoj ćete odrezati jedan kut u širini od 1-1,5 cm kroz koji ćete istresati smjesu u obliku piškota. Istresajte tako da dobijete piškote duljine oko 6-7 cm. Pazite da ostavite dovoljno razmaka između piškota jer će tijekom pečenja narasti i u visinu i u širinu.
- Pecite 10 minuta pa ostavite da se ohlade.
Sastojci za tiramisu:
- 500 ml grčkog tipa jogurta
- 250 g mascarpone sira
- 3 žlice meda
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 30 g tamne čokolade, naribane
- 2 žlice ruma
- 2 žlice espresso kave
- 3 žlice kakaa u prahu
- 1,5 žličica cimeta
Priprema tiramisua:
- U blender ubacite jogurt, mascarpone sir, med i ekstrakt vanilije i izmiksati 30-45 sekundi, dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ako nemate blender, možete to napraviti i žlicom.
- Stavite u šalicu rum i kavu pa svaki piškot umočite do polovice. Poslažite piškote po dnu dubljeg protvana veličine 20x20cm.
- Prelijte piškote s 250 ml mješavine jogurta, jednom žlicom kakaa u prahu, polovicom žličice cimeta i jednom žlicom naribane tamne čokolade.
- Ponovite isti postupak s još 2 reda.
- Kada je tiramisu dovršen stavite ga u hladnjak. Ako ga uspijete pustiti da odstoji preko noći, taman će se lijepo natopiti i okusi će se sljubiti u obožavani okus tiramisua.
Napomena:
Kod odabira jogurta, birajte neki što čvršći. Ako nemate čvrsti jogurt, ovaj koji imate procijedite kroz papirnate ubruse: u cjediljku stavite papirnate ručnike pa istresite jogurt i ostavite 1-2 sata da se što više tekućine iscijedi iz njega.
Objavljeno 03.11.2019.