Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Kad ih jednom napravite, ove keksiće ćete obožavati. Lagani su i sočni zbog borovnica, a tamna čokolada im daje punoću okusa i arome.
Osim okusom, oduševit će vas i nutritivno: bogati au antioksidansima i vitaminima i mineralima. Izvrsni su za doručak ili međuobrok uz šalicu kave, a možete ih ponijeti i na put za prezalogajiti kad ogladnite.
Sastojci:
- 80 g zobenih pahuljica
- 75 g integralnog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 1/4 žličice soli
- 40 g oljuštenih sjemenki konoplje
- 1 banana, srednje veličine
- 2 žlice kokosovog ulja, otopljenog
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 3 žlice javorovog sirupa ili meda
- 3 žlice ribane tamne čokolade
- 80 g borovnica
Priprema:
- U velikoj posudi za miješanje pomiješajte suhe sastojke – zobene pahuljice, integralno brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. Dodajte sjemenke konoplje. Sve zajedno pomiješajte dok se ne spoje.
- U zasebnoj zdjeli bananu stisnite vilicom dok ne dobijete kašicu. Dodajte kokosovo ulje, ekstrakt vanilije i javorov sirup ili med (kako koristite). Dobro umiješajte s pjenjačom dok se dobro ne spoji.
- Dodajte mokre sastojke suhim sastojcima i dobro promiješajte s lopaticom. Nemojte pretjerano miješati da zadržite punoću.
- Pažljivo dodajte borovnice i čokoladu i umiješajte lopaticom. Pusti smjesu 15 minuta, da malo odstoji
- Zagrijte pećnicu na 180C. Postavite papir za pečenje na protvan.
- Žlicom zagrabite smjesu za kolačiće i stavite je na lim za pečenje. Kolačići neka budu debeli oko 3-4 centimetra. Blago po vrhu poravnajte tijesto žlicom.
- Pecite 12-15 minuta dok rubovi kolačića ne dobiju boju.
- Izvadite kolačiće iz pećnice i ostavite ih da se ohlade nekoliko minuta na limu za pečenje. Zatim prenesite kolačiće na žičani stalak da se potpuno ohlade.
- Ovako pripremljene možete ih u zatvorenoj kutiji ili vrećici držati par dana.
Izvor: Natalie’s Food & Health
Objavljeno 28.07.2019.