Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Torte od mrkve sočne su i jako ukusne. Jedina mana im je što, u nekim “regularnijim” verzijama, imaju podosta kalorija. Naša verzija je zato laganija i zdravija, za vaš potpuni užitak i dobru liniju :)
Sastojci (za tortu promjera 18-20 cm):
Biskvit:
- 100 g kokosovog čipsa, usitnjenog u blenderu
- 80 g bademovog brašna
- 30 g whey proteina od vanilije (naruči ovdje)
- 1 žličica sode
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 4 jaja
- 1 žlica eritrita
- 30 g otopljenog ghee maslaca ili kokosovog ulja
- 1 žličica arome vanilije
- 100 g očišćene i naribane mrkve
- 30 g grubo sjeckanih oraha
- Sok i korica pola limuna
Krema:
- 500 g krem posnog sira ili krem sir namaz
- 1 žličica eritrita, po ukusu
- 1 žličica arome vanilije
Priprema:
- U zdjeli pomiješati suhe sastojke: usitnjeni (mljeveni) kokosov čips (kratko ga izblendajte u blenderu da se usitni), bademovo brašno, whey protein, sodu, prašak za pecivo i cimet. Izmiješajte pjenjačom da prosijete i povežete smjesu. Pećnicu upalite na 165°C, a kalup za torte promjera 18-20 cm obložite papirom za pečenje po dnu.
- Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Žumanjke stucite mikserom, zajedno sa eritritom. Dodajte otopljeni i prohlađeni ghee, aromu vanilije i limunov sok te ribanu koricu. Bjelanjke istucite s prstohvatom soli u čvrsti snijeg.
- U žumanjke dodajte, malo po malo, pomiješane suhe sastojke, naizmjence s trećinom stučenog snijega da razmekšate smjesu. Zatim dodajte naribanu mrkvu i izmiksajte. Ostatak snijega pažljivo ručno umiješajte u smjesu da ne istisnete mjehuriće zraka. Tako pripremljenu smjesu izlijte u kalup za tortu pa pecite u ugrijanoj pećnici oko 30-40 minuta (ovisi o veličini vašeg kalupa, ako je veći tj. biskvit tanji, peći će se nešto kraće).
- Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, a zatim ga preprežite vodoravno po pola. Za kremu jednostavno izmiješajte krem posni sir (ocijedite ga od eventualne sirutke), aromu vanilije i malo eritrita po ukusu. Polovicu kreme premažite po donjoj polovici biskvita, poklopite drugim biskvitom te premažite ostatkom kreme koju možete ili lijepo zagladiti, ili napraviti valove po vrhu. Ostavite da se ohladi par sati pa dekorirajte po želji (cimetom, orasima i/ili kokosovim čipsom) i poslužite.
Objavljeno 23.05.2021.