Vježbaj kod kuće pogledaj top 50 rekvizita za kućni trening

Za istinske sladokusce: Zdravija varijanta omiljenog cheesecakea

Image
Uz malo truda
4 osobe
75min

Ovo je jednostavno - prefino! Vole ga svi, i oni najizbirljiviji kojima zdrave slastice nisu redovno na jelovniku.

Uživat ćete u spoju okusa, prhosti tijesta i pune kreme obogaćene bogatim voćem.

Pogledajte video:

Sastojci (za kalup promjera 26 cm):

Prhko tijesto:

  • 100 g kokosovog ulja
  • 50 g kokosovog šećera 
  • 1 jaje
  • 250 g zobenog brašna 

Krema:

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

  • 800 g posnog sira glatke teksture
  • 1 žličica arome vanilije 
  • 80 g kokosovog šećera 
  • 1 mjerica wheya od vanilije ili kokosa (naruči ovdje)
  • 1 žumanjak
  • 2 jaja
  • Snijeg od 4 bjelanjka
  • Šumsko voće i voćni umak po želji

cheesecake

Priprema:

  1. Za pripremu prhkog tijesta kao podloge cheesecakea, izmiksajte kokosovo ulje (koje ne smije biti tekuće konzistencije nego samo omekšano) i kokosov šećer. Kad se šećer otopi, dodajte jaje i opet povežite mikserom. Na kraju dodajte i zobeno brašno, promiješajte pa povežite mikserom koliko ide, a dalje kratko umijesite rukama da nastane kompaktno tijesto. Nemojte mijesiti predugo niti brašniti previše da tijesto ne postane žilavo. Omotajte ga prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta.
  2. Kad je tijesto odležalo, na dasci posutoj zobenim brašnom ga režite na tanke šnitice, koje posložite po dnu i nisko po rubovima kalupa za torte veličine 26 cm, namaščenog kokosovim ulje i pobrašnjenim zobenim brašnom. Sve dobro utapkajte, oblikujte rub i povežite prstima i poravnajte špatulom, pa ispikajte vilicom na više mjesta kako se tijesto ne bi diglo. Stavite u hladnjak dok pripremate punjenje. (Za one spretnije - tijesto se isto tako može izvaljati valjkom tanko, pa u komadu prebaciti u kalup. No, budući da je tijesto dosta krhko, ja sam se odlučila za varijantu s rezanjem jer tako nisam morala brinuti da li će tijesto puknuti prilikom prebacivanja).
  3. Pećnicu ugrijte na 170°C. Za kremu tj. punjenje pomiješajte posni sir (koji mora biti bez grudica), aromu vanilije, kokosov šećer i mjericu wheya. Izmiksajte u jednoličnu smjesu, pa dodajte žumanjak i 2 cijela jaja. Ponovno izmiksajte.
  4. U zasebnoj zdjeli izmiksajte 4 bjelanjka u čvsti snijeg. Zatim ih odmah pažljivo umiješajte u sirnu smjesu, nikako mikserom nego špatulom - kako ne bi istisnuli mjehuriće zraka. Smjesu povežite špatulom laganim pokretima, te je nježno usipajte na prhku podlogu. Poravnajte i stavite peći u ugrijanu pećnicu, oko 40-ak minuta.
  5. Krema će biti još malo mekana, ali neka Vas to ne brine - stisnuti će se hlađenjem. Također, u pećnici će se krema dosta napuhati, no kako ćete tortu izvaditi i hladiti, krema će se spustiti dosta. Tortu prvo potpuno ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite na minimalno 3-4 sata (najbolje preko noći) i u hladnjak.
  6. Cijelu tortu zatim pospite šumskim voćem te poslužite s voćnim umakom po želji. Dobar tek!

cheeseckake

Objavljeno 30.06.2021.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija