Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ovo je jednostavno - prefino! Vole ga svi, i oni najizbirljiviji kojima zdrave slastice nisu redovno na jelovniku.
Uživat ćete u spoju okusa, prhosti tijesta i pune kreme obogaćene bogatim voćem.
Pogledajte video:
Sastojci (za kalup promjera 26 cm):
Prhko tijesto:
- 100 g kokosovog ulja
- 50 g kokosovog šećera
- 1 jaje
- 250 g zobenog brašna
Krema:
- 800 g posnog sira glatke teksture
- 1 žličica arome vanilije
- 80 g kokosovog šećera
- 1 mjerica wheya od vanilije ili kokosa (naruči ovdje)
- 1 žumanjak
- 2 jaja
- Snijeg od 4 bjelanjka
- Šumsko voće i voćni umak po želji
Priprema:
- Za pripremu prhkog tijesta kao podloge cheesecakea, izmiksajte kokosovo ulje (koje ne smije biti tekuće konzistencije nego samo omekšano) i kokosov šećer. Kad se šećer otopi, dodajte jaje i opet povežite mikserom. Na kraju dodajte i zobeno brašno, promiješajte pa povežite mikserom koliko ide, a dalje kratko umijesite rukama da nastane kompaktno tijesto. Nemojte mijesiti predugo niti brašniti previše da tijesto ne postane žilavo. Omotajte ga prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta.
- Kad je tijesto odležalo, na dasci posutoj zobenim brašnom ga režite na tanke šnitice, koje posložite po dnu i nisko po rubovima kalupa za torte veličine 26 cm, namaščenog kokosovim ulje i pobrašnjenim zobenim brašnom. Sve dobro utapkajte, oblikujte rub i povežite prstima i poravnajte špatulom, pa ispikajte vilicom na više mjesta kako se tijesto ne bi diglo. Stavite u hladnjak dok pripremate punjenje. (Za one spretnije - tijesto se isto tako može izvaljati valjkom tanko, pa u komadu prebaciti u kalup. No, budući da je tijesto dosta krhko, ja sam se odlučila za varijantu s rezanjem jer tako nisam morala brinuti da li će tijesto puknuti prilikom prebacivanja).
- Pećnicu ugrijte na 170°C. Za kremu tj. punjenje pomiješajte posni sir (koji mora biti bez grudica), aromu vanilije, kokosov šećer i mjericu wheya. Izmiksajte u jednoličnu smjesu, pa dodajte žumanjak i 2 cijela jaja. Ponovno izmiksajte.
- U zasebnoj zdjeli izmiksajte 4 bjelanjka u čvsti snijeg. Zatim ih odmah pažljivo umiješajte u sirnu smjesu, nikako mikserom nego špatulom - kako ne bi istisnuli mjehuriće zraka. Smjesu povežite špatulom laganim pokretima, te je nježno usipajte na prhku podlogu. Poravnajte i stavite peći u ugrijanu pećnicu, oko 40-ak minuta.
- Krema će biti još malo mekana, ali neka Vas to ne brine - stisnuti će se hlađenjem. Također, u pećnici će se krema dosta napuhati, no kako ćete tortu izvaditi i hladiti, krema će se spustiti dosta. Tortu prvo potpuno ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite na minimalno 3-4 sata (najbolje preko noći) i u hladnjak.
- Cijelu tortu zatim pospite šumskim voćem te poslužite s voćnim umakom po želji. Dobar tek!
Objavljeno 30.06.2021.