Imajte ih uvijek pri ruci: Zobeni keksići od tikve i brusnica

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Jednostavno
3 osobe
45min

Razni energetski prutići, kuglice i keksići čest su spas i odličan izbor kada nas tijekom dan ulovi glad, no samo ako su pripremljeni od zdravih sastojaka, bez dodanih nepotrebnih industrijskih šećera.

Zašto su ovi naši keksići super?

Sadrže samo prirodne šećere iz zobenih pahuljica, brusnica i meda, a uz to su rađeni od vojske ostalih zdravih namirnica - lana, cejlonskog cimeta, sjemenki bundeve, kokosovog ulja te jednog sastojka iznenađenja - pirea od muškatne tikve.

Pire od muškatne tikve je jedna zaista raznovrsna namirnica koja se može koristiti i za pripremu mnogih drugih jela, a ovim keksićima daje posebnu aromu koja će vas, u kombinaciji s cimetom i brusnicama, sigurno oduševiti. Pripremite ih i imajte uvijek pri ruci zdrav izbor za nadomjestak energije tijekom dana.

Pogledajte video:

Sastojci (za oko 12 keksa):

  • 95 g sitnih zobenih pahuljica
  • 70 g krupnih zobenih pahuljica
  • 30 g svježe samljevenog lana
  • 1 žličica cimeta
  • 70 g sjemenki bundeve
  • 60 g sjeckanih sušenih brusnica
  • 45 g otopljenog kokosovog ulja
  • 45 g meda
  • 2 jaja, razmućena
  • 115 g pirea od muškatne tikve

keksi

Priprema:

  1. U većoj zdjeli promiješajte sve suhe sastojke: obje vrste zobenih pahuljica, svježe mljeveni lan, cimet, sjemenke bundeve i sjeckane brusnice.
  2. Zatim dodajte mokre sastojke: otopljeno i prohlađeno kokosovo ulje, med, razmućena jaja i unaprijed pripremljeni pire od muškatne tikve. Sve izmiješajte i dobro povežite.
  3. Lim obložite papirom za pečenje te na njega stavite oko 12 jednakih hrpica (mjera za jednu kuglicu/keksić je oko 1/4 šalice). Hrpice lagano spljoštite žlicom u keksiće i po potrebi malo oblikujte rukama.
  4. Stavite peći u prethodno ugrijanu pećnicu na 180°C, oko 15-20 minuta, dok ne postanu zlaćani.
  5. Ostavite ih da se ohlade prije nego što ćete ih micati s pleha. Pohranite u limenu kutiju i čuvajte do tjedan dana.

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Gourmet Oat Flour - 1,9 kg

Instant zobena kaša iz cjelovitog zrna s visokim sadržajem vlakana i niskim udjelom šećera. Izvor pr...

  • 16,00 €

Pire od muškatne tikve radite tako da tikvu operete, ogulite i očistite od kore i sjemenki. Zatim je narežete na veće kocke i stavite kuhati u kipuću neslanu vodu. Poklopite, smanjite vatru i kuhajte dok tikve ne omekša (oko 15-20 minuta). Tikvu nakon toga ocijedite, malo prohladite, te štapnim mikserom ili u blenderu izmiksate u pire. Ostavite ga da se potpuno ohladi prije dodavanja u smjesu za keksiće.

Pire možete pohraniti u staklenku, zaklopiti i tako čuvati u hladnjaku do 4 dana. Po potrebi ga možete koristiti i za druge stvari poput palačinki, juha te drugih zdravih kolača.

Objavljeno 01.11.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti