Recept za šarenu, ukusnu, bogatu, niskokaloričnu i zasitnu salatu. Kuhani grah, tunjevina i razno povrće (paprika, rajčica i sl.) . Odozgo kuhano jaje. Ovo je lagani obrok, izvrsna salata, definitivno morate probati! :)
Sastojci:
200 g graha (sirovog)
1 konzerva tunjevine (180 g)
3 čena belog luka
1 kašika soka od limuna
1 kašika maslinovog ulja
so
250 g svježe crvene paprike (2 komada)
100 g crvenog luka (1 glavica)
200 g paradajza (2 srednja ili 7-8 mini)
10-ak maslina bez koščice
1 tvrdo kuvano jaje
zeleniš po želji (zelena salata, rukola, peršun, mirodjija)
Pazite ovo šarenilo, izgleda zaista zamamno, zar ne? :)
Priprema salate:
1. Grah potopiti preko noći, sutradan promijeniti vodu i skuhati na tihoj vatri, pazeći da se ne raspadne. Procijediti. Jaje skuhati i ohladiti.
2. Isjeckati povrće - bijeli luk na sitno, paprike na kockice, crveni luk na pola pa na tanka rebarca, paradajz na kriškice, masline na polovine.
3. Tunjevinu ocijediti od ulja pa u velikoj posudi pomiješati sa grahom i bijelim lukom, dodati sok od limuna i maslinovo ulje, posoliti, promiješati. Dodati sjeckano povrće, pa sve ovlaš promiješati. Servirati preko svježeg zeleniša (zelena salata, rukola, peršun), odozgo staviti jaje isječeno na kriške i listiće peršuna i mirodjije.
izvor: http://mamajacooks.blogspot.com/
Nadam se da vam se svidjela salata, nakon što ju napravite, javite kako vam je ispala. Ovo je idealno recimo za večeru, obrok koji ne treba sadržavati UH, a mora imati proteine i malo masti.
Uživajte u zdravoj klopi i ostajte mi FIT! :)
Sastojci:
200 g graha (sirovog)
1 konzerva tunjevine (180 g)
3 čena belog luka
1 kašika soka od limuna
1 kašika maslinovog ulja
so
250 g svježe crvene paprike (2 komada)
100 g crvenog luka (1 glavica)
200 g paradajza (2 srednja ili 7-8 mini)
10-ak maslina bez koščice
1 tvrdo kuvano jaje
zeleniš po želji (zelena salata, rukola, peršun, mirodjija)
Pazite ovo šarenilo, izgleda zaista zamamno, zar ne? :)
Priprema salate:
1. Grah potopiti preko noći, sutradan promijeniti vodu i skuhati na tihoj vatri, pazeći da se ne raspadne. Procijediti. Jaje skuhati i ohladiti.
2. Isjeckati povrće - bijeli luk na sitno, paprike na kockice, crveni luk na pola pa na tanka rebarca, paradajz na kriškice, masline na polovine.
3. Tunjevinu ocijediti od ulja pa u velikoj posudi pomiješati sa grahom i bijelim lukom, dodati sok od limuna i maslinovo ulje, posoliti, promiješati. Dodati sjeckano povrće, pa sve ovlaš promiješati. Servirati preko svježeg zeleniša (zelena salata, rukola, peršun), odozgo staviti jaje isječeno na kriške i listiće peršuna i mirodjije.
izvor: http://mamajacooks.blogspot.com/
Nadam se da vam se svidjela salata, nakon što ju napravite, javite kako vam je ispala. Ovo je idealno recimo za večeru, obrok koji ne treba sadržavati UH, a mora imati proteine i malo masti.
Uživajte u zdravoj klopi i ostajte mi FIT! :)
Objavljeno 08.12.2010.
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji1komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija