Danas za večeru nešto zanimljivo, fino i egzotično - pikantna salata s čilijem, piletinom i avokadom. Ovo naprosto obožavam, jer mi je kombinacija slatkastog meda, ljutog čilija i fino karamelizirane ljutike u kombi s piletinom, avokadom i salatom - tako bogata okusom i savršena! Pa neka netko kaže da je zdrava hrana dosadna i nezanimljiva!
Sastojci za 1 osobu:
- 150 g pilećih prsa
- 1.5 žlice maslinovog ili sezamovog ulja
- 1 žlica meda
- 1 manja čili papričica
- 1 ljutika
- Sok od 1 limete
- 1 šaka (40 g) mješavine salate (npr. rikule+radiča)
- 40 g avokada
- 1 žličica kikirikija (iz ljuske)
Priprema:
- Na 1 zagrijanoj žlici sezamovog ulja popržite pileća prsa dok sa svih strana ne poprime zlatno smeđu boju. Izvadite ju te ostavite da malo odmori, oko 5 min, poklopljena zdjelom.
- Nakon toga piletinu narežite na ploške debljine 2 cm, posolite ih i premažite kistićem mješavinom meda i sitno sjeckane chili papričice, no sačuvajte dio te mješavine za dressing za salatu. Ponovno poklopite piletinu tanjurom i pustite da se tako “marinira” otprilike 10 minuta.
- Na tavi u kojoj se pržila piletina, 10-ak minuta popržite sitno sjeckanu ljutiku dok se ne počne lagano karamelizirati i raspadati (po potrebi podlijte s malo vode da se ne primi).
U posudu s ostatkom mješavine meda i sitno sjeckane chili papričice dodajte poprženu ljutiku, ostatak sezamovog ulja, svježe iscijeđeni sok od limete, sol te sve zajedno promiješajte. - U tanjur za serviranje posložite mješavinu očišćene rikole i radiča.
Na salatu posložite mariniranu piletinu, na tanke ploške narezan avokado, prelijte dressingom, posolite i pospite sjeckanim kikirikijem.
Izvor: The Slice of FIT Life
Objavljeno 19.02.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija