Jela iz woka su idealna za okvire fit prehrane - sadrže obilje zdravih i nutritivno vrijednih namirnica, a upravo kraćom termičkom obradom koja je karakteristična za wok, u jelu ostaje obilje vitamina i minerala. Probajte ovaj stir fry od svinjetine i brokule i uvjerite se da i lagana prehrana možete biti preukusna i puna finih aroma.
Sastojci za 2 osobe:
- 2 žličice sezamovog ili kikirikijevog ulja
- 1 mala glavica luka
- 1 žuta paprika
- 1 žličica sjeckanog đumbira
- 1.5 šalica povrtnog temeljca (može iz kocke)
- 2 mlada luka
- 1 češnja češnjaka
- 225 g nemasnog svinjskog lungića (ukloniti masnoću i tetive)
- 1 žlica sojinog umaka
- 200 g brokule
- 1/2 žličice sezama
Priprema:
- Na 1 žličicu zagrijanog maslinovog ulje u woku ubacite sjeckani luk i kratko ga propržite.
Dodajte komade sjeckane paprike i nakon što malo omekšaju sve zajedno prebacite u posudu i prekrijte folijom kako bi zadržali toplinu. - Na istoj tavi zagrijte još žličicu maslinovog ulja, ubacite mješavinu (izmiksanu u blenderu) od đumbira, goveđeg temeljca, mladog luka i češnjaka te sve zajedno kratko popržite. Dodajte teletinu narezanu na trakice, soja umak i pržite 4 - 5 minuta.
Ulijte goveđi temeljac i pustite da zakipi. - Ubacite brokule koje ste prethodno 2 minute kuhali u kipućoj vodi te sve zajedno promiješajte.
- Dodajte luk i papriku iz posude, sve promiješajte, kratko propirjajte te servirajte i posipajte kratko preprženim sezamom. Dobar tek!
Izvor: The Slice of FIT Life
Objavljeno 19.02.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija