Današnji ručak - laganija "fitness" verzija omiljenog bolonjeza - pureći bolonjez s integralnom rižom
Sastojci za 1 osobu:
- 180 g purećeg mljevenog mesa
- 50 g integralne riže
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 luka
- 1 češanj češnjaka
- 1 poriluka ili 1 mladi luk
- 1 mala mrkvica
- 1 konzerve sjeckane rajčice
- 200 ml povrtnog temeljca (iz kocke)
- Sol, papar, bosiljak, vlasac Integralnu rižu stavimo kuhati u kipuću slanu vodu. Njoj obično treba oko 30-50 minuta, posavjetujte se s uputama na pakiranju.
Dok se riža kuha, pripremite meso. Luk očistite i sitno nasjeckajte, kao i češnjak. Poriluk operite i narežite na tanke ploškice, a mrkvicu ogulite i narežite na vrlo sitne kockice.
U tavi ugrijte maslinovo ulje te prodinstajte luk. Zatim dodajte sjeckani češnjak, mrkvicu i poriluk te sve dinstajte dok malo ne omekša. Po potrebi podlijte s malo vode da se ne primi.
Dodajte pureće meso i dinstajte dok meso ne posmeđi. Zatim sve podijte sa sjeckanom rajčicom i njenim sokom i temeljcem, te začinite solju, paprom, bosiljkom i/ili vlascem. Promiješajte pa krčkajte na umjerenoj do laganoj vatri oko 15-tak minuta ili dok meso lijepo ne omekša. Po potrebi podlijevajte s malo vode ili temeljca, ako je tekućine premalo.
Poslužite s kuhanom smeđom rižom i zdjelicom lisnate salate po izboru (pripremljene s žličicom maslinovog ulja i malo limunovog soka). Dobar tek!
Izvor: The Slice of FIT Life
Objavljeno 17.04.2018.