Bezglutenski krekeri

Malo je za reći da su ovi krekeri jednostavni, brzi, a okusom predobri. Uživajte u aromatičnim krekerima zahvaljujući sjemenkama, začinima i nutritivnom prehrambenom kvascu.

 

Sastojci:

-140 gr dehidriranih badema

-35 gr sjemenki suncokreta

-25 gr sjemenki sezama

-20 gr sjemenki maka

-1 žličica češnjaka u prahu

-1 žličica himalajske soli

-1 žličica prehrambenog kvasca u prahu

-voda -2-3 žlice

Zagrijte pećnicu na 190 C. U tepsiju za pečenje stavite sjemenke suncokreta i sezama i kratko prepržite do zlatne boje. Nakon toga u multipraktik stvaite orašaste plodove i sjemenke i miksajte do fine smjese brašna , pa dodajte vodu i pomiješajte do ljepljive smjese. Smjesa se mora držati zajedno. Uzmite 2 papira za pečenje. Na prvi stavite smjesu i pritisnite drugim te razvaljajte u obliku pravokutnika. Nakon što ste razvaljali smjesu uzmite okrugli kalup i izrežite u obliku kruga sve dok ne potrošite smjesu. Svaki krug premažite sa malo maslinovog ulja i pospite po želji sa sjemenkama. Pecite oko 20-25 minuta na 180 C. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Objavljeno 31.08.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija