Hrskavi aromatični čips od indijskih oraščića

Nedavno sam na jednom portalu našla ideju kako napraviti fini zdravi čips od indijskih orašćića čiji okus podsjeća na nama omiljen i poznati Pringles. Brzo sam se bacila na isprobavanje, a kao rezultat je nastao hrskavi aromatični čips. To je odlična i zdrava grickalica kojeg možete koristiti u svim prigodama.Poslužite ga uz salsu ili bilo koji drugi biljni umak.

 

Sastojci;

-2 šalice natopljenih indijskih orašćića preko noći

-1 3/4 šalice vode

-4 žlice prehrambenog kvasca

-1 žličica himalajske soli

-1 žličica češnjaka u prahu

-2 žličice luka u prahu

Agar mješavina:

-1 1/2 šalica vode

-15 gr agara u prahu

Indijske orašćiće natopite preko noći u vodi u koju ste dodali prstohvat soli ili soka od limuna. Ujutro tu vodu bacite te ocijedite orašćiće. Ocijeđene orašćiće smikskajte u blenderu zajedno sa vodom i svim ostalim sastojcima. Za to vrijeme u malom loncu za kuhanje pomiješajte vodu i agar te stavite kuhati. Stalno miješajte oko 5-8 minuta. Dobivenu smjesu brzo prebacite u blender sa ostalim sastojcima te fino smiksajte. Uzmite silikonske kalupe u obliku kruga. Svaki kalup premažite sa malo kokosovog ulja te izlijte smjesu. Kada se smjesa ohladila stavite je u hladnjak na nekoliko sati da se stisne. Izvadite i pomoću noža ili mandolina trake režite pažljivo smjesu u obliku kruga te stavite na list dehidratoral Dehidrirajte oko 12 -14 sati na 45 stupnjeva. Prvi sat vremena dehidrirajte na 60 stupnjeva.

Dobar tek!

 

Objavljeno 13.10.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija