Isprobajte ovaj sočni brownies od batata koji je prepun čokoladnog okusa,a ujedno obiluje bogatom teksturom. U ovom kolaču nema klasičnog brašna, rafiniranih šećera, jaja i mliječnih proizvoda.
Sastojci:
-280 g kuhanog batata ( ovo je količina kuhanog, a ne svježeg)
-115 g rastopljene domaće tamne čokolade
-80 g tahini namaza
-1/2 žličice sode bikarbone pomiješane sa 2 žlice soka od limuna
-40 g mljevenih sjemenki suncokreta
-35 g mljevenih sjemenki lana pomiješanih sa 60 ml vode
-40 g pravog kokosovog brašna
-100-120 g kokosovog šećera
Bijeli batat skuhajte i ostavite da se ohladi. Smiksajte ga do fine smjese pirea. Lan pomiješajte sa vodom i ostavite da nabubri. Posebno pomiješajte suhe pa im dodajte mokre sastojke. Još jednom sve dobro pomiješajte i ostavite smjesu 10 minuta na sobnoj temperaturi. Uzmite pravokutan kalup, obložite ga papirom za pečenje i premažite sa malo kokosovog ulja. U njega nanesite ravnomjerno smjesu. Zagrijte pećnicu na 180 C i pecite oko 45 minuta. Izvadite i obavezno ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Ohlađeni kolač narežite na željene kriške.
Objavljeno 31.10.2019.