Tko je za brownie? Uf, tko nije!
Naša čitateljica Kristina Perestegi ovaj me je vikend iznenadila u Vodicama i donijela mi na degustaciju brownies od čokolade i banana. Ako ih trebam opisati samo u jednoj riječi tada je prava riječ: BRUTALNI!
Brutalno dobri! Fini, sočni, mekani, slatki.
Jedini nedostatak je što brzo nestanu s tanjura! ;)
Evo Kristininog recepta:
Sastojci:
- 6 jaja
- 200 g zobenog brašna
- 200 g čokolade sa što većim udjelom kakaa (min. 70%)
- 2 žlice mljevenog kokosovog šećera
- 1 banana
- 1 šaka mljevenih oraha
- pola praška za pecivo
Bjelanjak istucite u čvrst snijeg. Žutanjke i šećer umutite dok ne dobijete pjenastu smjesicu. Dodajte brašno, mljevene orahe i vilicom izgnječenu banana. Čokoladu rastopite na 2 žlice kokosovog ulja, na laganoj vatri te i to dodajte smjesi.
Potom tu smjesu nježno umiješajte sa snijegom od bjelanjaka. Istresite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 15-20 min.
Uživajte!
Objavljeno 07.09.2015.