Zanimljivi oslić u povrću: Proteinska večera za miran san

Za večeru biram rado ribu. Osim što imam dogovor sa samom sobom da barem jedan obrok svaka dva dana jedem ribu, skužila sam i da mi je riba najbolji odabir za obrok prije spavanja. Spavam puno bolje nego kad prije spavanja pojedem neko meso, a posni sir mi je prilično dosadio. Uostalom, mislim da se ni nutricionisti ne bi bunili ribom za večeru. 

Najviše volim losos i o tome sam već pisala, no kad nema njega, i neka druga riba posluži svrsi. Ipak, postoji jedna riba koju mnogi neopravdano smatraju dosadnom i bezukusnom, a to je oslić. No, kao i bilo koju drugu namirnicu, i oslić možete napraviti tako da je dosadan ili tako da stvarno uživate u njemu. 

Ja sam jučer probala jedan neobičan recept: oslić s povrćem i lećom. Iskreno, mislila sam da to neće biti baš neka kombinacija, no na kraju me vrlo ugodno iznenadila pa je dijelim s vama. 

Sastojci: 

  • 200 g filea oslića
  • 3 žlice leće, iz konzerve, procijeđene i oprane
  • 1 manja mrkva
  • 1 stabljika celera
  • 1 režanj češnjaka
  • 3 prokulice (može i bilo koje drugo povrće)
  • 1 limun, iscijeđen
  • šaka listića svježeg peršina
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 2 žlice kokosovog ulja

Postupak: 

Sve povrće sam na sitno nasjeckala, a mrkvu naribala. Na tavi sam zagrijala žlicu kokosovog ulja i ubacila prvo češnjak, mrkvu i celer, a nakon 3-4 minute i prokulice. Pazite da se ne zalijepi i ne zagori, pa po potrebi dodajte malo vode. Kad je povrće skoro gotovo, dodala sam leću i dobro sve promiješala te ostavila još kratko na vatri. 

Drugu žlicu kokosovog ulja sam zagrijala u drugoj tavi i na njoj nabrzinu ispekla filete oslića. Dovoljno je peći sa svake strane po oko 2 minute, tako da se oslić ne isuši, a bude pečen. 

Povrće sam istresla na tanjur, pored njega stavila oslića i posula sitno sjeckanim peršinom i cijeđenim limunovim sokom. 

Uslast!

Objavljeno 09.06.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija