Čokoladna torta s grahom

Da, grahom. Neki će možda u čudu kolutati očima, a nekima je ovaj kolač već sigurno poznat. Mnogi ne znaju da slastičari odavno koriste grah u slasticama, a ponekad ga nažalost dodaju kesten pireu kako bi dobili na količini i time nas kupce zavarali.:o

Kolači s grahom su jako sočni i ne, nemaju okus po grahu. Grah je dosta neutralan i kao takav idealan za lagane biskvite bez brašna koje možete nadopuniti kremom i voćem po želji.

Pripremite, za kalup od 22cm:

450g crvenog graha u konzervi

5 većih jaja

5-6 žlica kokosovog ulja

6 žlica kakao praha

4 žlice meda i prstohvat stevije

prstohvat vanilije u prahu

1 žličicu praška za pecivo

pola žličice sode bikarbone

1 žlicu vrele vode ili kave

 

Najjednostavniji način za pripremu ovog kolača je da sve usitnite u blenderu. Operite i ocijedite grah iz konzerve, blendajte ga s 3 jajeta, a zatim otopite i dodajte i kokosovo ulje. Sa strane pomiješajte kakao prah, vaniliju, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Ulijte preostala jaja, vodu/kavu, med i steviju, a zatim praškaste sastojke. Ujednačite smjesu u blenderu i izlijte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje.

Pecite 40ak minuta na 160C. Ako želite, možete kolač preliti čokoladnom glazurom.

Glazura je napravljena od 100g čokolade i 100ml slatkog vrhnja, malo istučena da dobije mjehuriće zraka, ali može se napraviti i nešto "zdravija" verzija, ako tučete 100g maslaca pa zatim tome dodate žličicu stevije, 5 žlica kakao praha bez šećera, žličicu ekstrakta od vanilije, 2 žlice slatkog vrhnja ili kokosovog mlijeka.

Objavljeno 10.02.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija