Jako volim heljdu, ali uglavnom pripremam sirovu ili pečenu heljdinu kašu, tako da su mi ove pahuljice odlične kao povremena zamjena. Brzo omekšaju i pretvore se u kremastu kašu, a okus nije jako intenzivan, zbog čega se slažu s raznim svježim i suhim voćem, orašastim plodovima i sjemenkama.
Pripremite:
5 žlica heljdinih pahuljica
1 manju jabuku
žlicu goji bobica
prstohvat cimeta
žlicu lanenih sjemenki
oko 2 dl bademovog mlijeka
Pahuljice prelijte mlakim mlijekom, dodajte goji bobice, cimet i mljeveni lan. Ostavite malo da stoji, a zatim narežite jabuku, umiješajte i poslužite. Ja nisam dodatno zaslađivala, ali ako volite slađe dodajte malo stevije ili sladila po izboru.
Umjesto heljdinih pahuljica možete upotrijebiti i zobene ili ječmene pahuljice.
Objavljeno 25.08.2015.