Heljdine pahuljice s jabukom i goji bobicama

 

Jako volim heljdu, ali uglavnom pripremam sirovu ili pečenu heljdinu kašu, tako da su mi ove pahuljice odlične kao povremena zamjena. Brzo omekšaju i pretvore se u kremastu kašu, a okus nije jako intenzivan, zbog čega se slažu s raznim svježim i suhim voćem, orašastim plodovima i sjemenkama.

Pripremite:

5 žlica heljdinih pahuljica

1 manju jabuku

žlicu goji bobica

prstohvat cimeta

žlicu lanenih sjemenki

oko 2 dl bademovog mlijeka

 

Pahuljice prelijte mlakim mlijekom, dodajte goji bobice, cimet i mljeveni lan. Ostavite malo da stoji, a zatim narežite jabuku, umiješajte i poslužite. Ja nisam dodatno zaslađivala, ali ako volite slađe dodajte malo stevije ili sladila po izboru.

 

Umjesto heljdinih pahuljica možete upotrijebiti i zobene ili ječmene pahuljice.

Objavljeno 25.08.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija