Za dane kad nam dosade klasične pahuljice, pečena banana je zgodan "twist".
Pripremite, za 1 osobu:
5-6 žlica ječmenih pahuljica
oko 2dl običnog ili biljnog mlijeka
pola žličice cimeta
2-3 žlice meda ili javorovog sirupa ili nekoliko žlica običnog ili smeđeg šećera
po želji mahuna vanilije ili malo vanilije u prahu
1 bananu
Ječmene pahuljice prelijte toplim običnim ili biljnim mlijekom. Dodajte cimet. Ne morate šećeriti jer će banane biti zaslađene.
Ostavite da se namaču i pripremite banane.
U tavi debljeg dna zagrijte šećer/med/javorov sirup. Ako imate, unutra stavite prerezanu mahunu vanilije. Čim se šećer rastopi ili med/javorov sirup zagrije, dodajte očišćenu, po dužini prerezanu bananu. Kada omekša s donje strane, preokrenite je pa servirajte uz pahuljice.
Banane možete peći i u pećnici prekrivene folijom na 180C, ali meni je praktičnija i brža verzija na tavi.
Ovakve pečene banane možete poslužiti i uz druge vrste pahuljica ili kao desert uz sladoled, grčki jogurt ili neku kremu.
Objavljeno 20.07.2015.