Ječmene pahuljice s pečenim bananama

Za dane kad nam dosade klasične pahuljice, pečena banana je zgodan "twist".

Pripremite, za 1 osobu:

5-6 žlica ječmenih pahuljica
oko 2dl običnog ili biljnog mlijeka
pola žličice cimeta
2-3 žlice meda ili javorovog sirupa ili nekoliko žlica običnog ili smeđeg šećera
po želji mahuna vanilije ili malo vanilije u prahu
1 bananu


Ječmene pahuljice prelijte toplim običnim ili biljnim mlijekom. Dodajte cimet. Ne morate šećeriti jer će banane biti zaslađene.
Ostavite da se namaču i pripremite banane.

U tavi debljeg dna zagrijte šećer/med/javorov sirup. Ako imate, unutra stavite prerezanu mahunu vanilije. Čim se šećer rastopi ili med/javorov sirup zagrije, dodajte očišćenu, po dužini prerezanu bananu. Kada omekša s donje strane, preokrenite je pa servirajte uz pahuljice.
Banane možete peći i u pećnici prekrivene folijom na 180C, ali meni je praktičnija i brža verzija na tavi.

Ovakve pečene banane možete poslužiti i uz druge vrste pahuljica ili kao desert uz sladoled, grčki jogurt ili neku kremu.

Objavljeno 20.07.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija