Pogledaj BLACK FRIDAY akcije do 50% popusta

Jetrica na saft (i domaći pljukanci)

Iznutrice uglavnom volite ili mrzite, nema sredine. Ja ih obožavam, s izuzetkom tripica. Od svih iznutrica najčešće kupujem jetra, pileća, teleća, ponekad svinjska. Pileća je obično najdostupnija i najpovoljnija pa sam baš nju izabrala i pripremila ovaj bogati umak. Ako ste poput mene, bit će vam dovoljan sam umak.. Ili možda neki dobar zrnati kruh, za umakanje. No, možete napraviti i neki uobičajeni prilog.

Moje pljukance možete pripremiti prema receptu već objavljenom na blogu, ali ovaj umak odlično se slaže i s drugim prilozima - heljdinom kašom, palentom, rižom, rezancima od tikvica..

 

Pripremite, za 2 osobe:

maslinovo ulje

500g pileće jetre sa srcima

2 srednje velike glavice ljubičastog luka

2 režnja češnjaka

oko 2d domaćeg crnog vina

žlicu zobenog brašna ili tapioke

sol

svježe mljeveni papar

chili

 

Jetrica očistite od žilica i masnoće. Odvojeno na kolutiće narežite srca. Na maslinovu ulju prodinstajte narezani luk i češnjak. Kada luk povene, dodajte srca. Pirjajte na srednje jakoj vatri. Dodajte jetrica. Miješajte i podlijte s malo vina. Ostavite da se krčka na laganoj vatri, dodajte i malo vode.

Zobeno brašno ili tapioku pomiješajte s još vode ili vina, dodajte u umak. Miješajte, da ne bude grudica. Dodajte sol, papar i chili. Kušajte jetrica, ako su omekšala, maknite s vatre. Poslužite uz prilog po želji.

Objavljeno 08.03.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija