Kukuruzna zljevanka sa svježim sirom i kiselim vrhnjem

Znam, ova zljevanka na prvi pogled ne izgleda kao nešto što bi se trebalo nalaziti na Fitness.com.hr među receptima posvećenima fitness prehrani, no mi koji se zdravo hranimo i treniramo, ponekad jedemo i kalorične stvari. Osim toga, ova je zljevanka kukuruzna, bezglutenska i sa svježim sirom i vrhnjem, koji se lako zamijene posnim sirom i običnim ili grčkim jogurtom.

Zorana, Jelena i ja, poznate i kao trio fantastikus ili Batman, Robin i Maja :D, ove smo zime imale jedno gastro druženje i tada sam pekla baš ovu zljevanku, na njihovu želju. Svidjela im se pa sam obećala da ću recept kadtad objaviti. :)

Pripremite:

3 jaja

500g svježeg sira

1 kiselo vrhnje

1 tekući jogurt

400ml mlijeka

80ml ulja ili otopljenog maslaca

300g kukuruznog brašna

1 prašak za pecivo

pola žličice soli

premaz od 1 kiselog vrhnja pomiješanog s malo slatkog vrhnja ili mlijeka

(ako želite slatku zljevanku, izbacite sol i dodajte 100g šećera)

Zagrijte pećnicu na 200C.

Pjenjačom istucite jaja, sir, vrhnje i jogurt. Ulijte mlijeko pa dodajte kukuruzno brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte otopljeni maslac ili ulje. Ujednačite. Izlijte u namašćenu tepsiju i pecite 30ak minuta.

Izvadite iz pećnice, premažite kiselim vrhnjem koje možete pomiješati s malo slatkog vrhnja ili mlijeka. Pecite još 15ak minuta. Ako volite da se korica zapeče, pred kraj upalite ventilator.

 

 

Objavljeno 05.02.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija