Mlijeko od heljde i chia puding s voćem

Nakon što me Zorana ovako nahvalila i napravila najbolji uvod ikad, teško je išta reći, osim zahvaliti se i još jednom ponoviti da me suradnja s njom jako veseli.

Za prvi put zato neću duljiti, nego short and sweet, s jednim receptom za koji se nadam da će vam se svidjeti. :)

S obzirom da sama imam problem s laktozom i svjesna sam koliko je danas česta takva intolerancija, kao i ona na gluten, za svoj prvi recept izabrala sam mlijeko od heljde i chia puding s tim mlijekom i voćem.

Za mlijeko od heljde pripremite:

pola šalice sirove heljde (ne pržene kaše)
2 šalice vode
steviju ili sladilo po želji
začine (cimet, vanilija, kardamom, tahini..)


Prepržite heljdu na tavi pet minuta, prelijte je vodom i smiksajte u blenderu, procijedite, začinite po želji.
Sirovu heljdu ne morate pržiti, nego je možete i namakati. Ostavite je bar osam sati prelivenu vodom pa je zatim blendajte.
Mlijeko se može napraviti i od kuhane heljde, no meni su draže prethodno navedene opcije jer je mlijeko od kuhane heljde dosta kompaknto i hladetinasto.

Zasladite medom, javorovim sirupom, kokosovim šećerom ili stevijom. Možete upotrijebiti cimet, vaniliju, kardamom ili neku drugu kombinaciju začina koja vam se sviđa.

Za chia puding pripremite:

1 šalicu heljdinog mlijeka, 2 uvrh pune žlice chia sjemenki , 1 manju bananu, nekoliko jagoda i suho voće po želji (ananas, papaja, brusnice,..)

Chia sjemenke prvo namočite u mlijeku od heljde pa ostavite 30ak minuta da nabubre. Mlijeko od heljde možete pomiješati i s jogurtom. Ako ne konzumirate namirnice životinjskog podrijetla, upotrijebite samo heljdino ili neko drugo biljno mlijeko.

Narežite voće i pomiješajte s pudingom ili slažite naizmjence voće i puding. Dodajte suho voće po želji.

S obzirom da je mlijeko od heljde već zaslađeno i začinjeno, nisam dodatno zaslađivala puding.

 

 

 

Objavljeno 23.04.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji7komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji7komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija