Pogledaj BLACK FRIDAY akcije do 50% popusta

Prhki graham zobeni keksići s brusnicama i lješnjacima

Često dobijem upite kako ispeći keks što sličniji klasičnim prhkim keksima, ali da je ipak od nekog drugog brašna, a ne uobičajenog bijelog. Ovo je jedan od meni najdražih keksa, od graham i zobenog brašna. Bitno je da imate fino zobeno brašno, inače nećete dobiti strukturu prhkog keksa.

Pripremite, za 40ak keksa:

250g graham brašna

250g zobenog brašna

1 prašak za pecivo

pola žličice mljevene vanilije

pola žličice cimeta

50g nasjeckanih brusnica

50g nasjeckanih lješnjaka

125g kokosovog ili smeđeg šećera

1 jaje

80-100ml mlijeka

200g maslaca

 

Pomiješajte brašna, prašak za pecivo, vaniliju i cimet. Dodajte šećer, nasjeckanu brusnicu i lješnjake. Rukama umiješajte omekšali maslac narezan na kockice. Istucite jaje s mlijekom i zamijesite tijesto. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite na 20ak minuta u hladnjak. Zagrijte pećnicu na 180C.

Tijesto možete razvaljati i izrezivati kalupima, ali možete odvajati kuglice tijesta i spljoštiti ih pa ćete dobiti keksiće poput mojih na slikama.

Pecite 15ak minuta. Ostavite kekse na tepsiji da se hlade, zatim spremite u limenu kutiju.

Objavljeno 24.05.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija