Salata od heljde i lješnjaka s narom

Pripremite:

175g heljdine kaše

4dl vode

sol

svježe mljeveni papar

50g prepečenih lješnjaka (možete staviti i druge orašaste plodove)

1 nar

svežnjić peršinovog lišća

malo maslinova ulja

sok 1 neprskanog grejpa

 

Stavite vodu da uzavri, usipajte heljdu i kuhajte do željene čvrstoće. Kad heljda upije svu tekućinu i skuha se, stavite sa strane.

Ovu salatu možete jesti i toplu i hladnu, pa sve sastojke dodajte odmah. Nasjeckajte prepečene lješnjake, očistite nar i usitnite peršinovo lišće. Umjesto peršina možete upotrijebiti i neki drugi svježi začin poput bosiljka ili mente. Pomiješajte sve sastojke.

Začinite s malo soli, papra, maslinova ulja i sokom od grejpa. Poslužite kao prilog ili samostalno jelo.

 

 

 

Objavljeno 31.12.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija