Pripremite:
175g heljdine kaše
4dl vode
sol
svježe mljeveni papar
50g prepečenih lješnjaka (možete staviti i druge orašaste plodove)
1 nar
svežnjić peršinovog lišća
malo maslinova ulja
sok 1 neprskanog grejpa
Stavite vodu da uzavri, usipajte heljdu i kuhajte do željene čvrstoće. Kad heljda upije svu tekućinu i skuha se, stavite sa strane.
Ovu salatu možete jesti i toplu i hladnu, pa sve sastojke dodajte odmah. Nasjeckajte prepečene lješnjake, očistite nar i usitnite peršinovo lišće. Umjesto peršina možete upotrijebiti i neki drugi svježi začin poput bosiljka ili mente. Pomiješajte sve sastojke.
Začinite s malo soli, papra, maslinova ulja i sokom od grejpa. Poslužite kao prilog ili samostalno jelo.
Objavljeno 31.12.2015.
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji1komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija