Ovaj recept idealan je kad vam zatrebaju pločice za ponijeti ili nešto što možete pripremiti unaprijed pa doručkovati ili večerati na dane kada vam se ne da pripremati obroke. Ako želite, možete od ove smjese ispeći kekse. Grabite žlicom za sladoled i slažite hrpice za tepsiju prekrivenu papirom za pečenje.
Pripremite:
3 žlice maslaca od kikirikija
3 žlice meda (po potrebi stavite još malo sladila ako vam nije dovoljno slatko)
2 jaja
2 srednje velike jabuke
pola žličice cimeta
pola žličice mješavine začina za medenjake
200g zobenih pahuljica (pomiješane krupne i sitne)
1 žličicu praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
70g nasjeckanih badema
50g grožđica ili brusnica
Istucite maslac od kikirija, med i jaja. Jabuke ogulite i naribajte. U tu mješavinu dodajte zobene pahuljice, začine, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Umiješajte nasjeckane bademe i grožđice. Stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje (30x20).
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180C, oko pola sata.
Izvadite iz pećnice, razrežite oštrim nožem na pločice i ohladite.
Objavljeno 26.11.2018.