Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Bezglutensko slatko zadovoljstvo meke i sočne unutrašnjosti te punog okusa - svima omiljeni banana bread isprobajte i u ovoj verziji od bademovog i heljdinog brašna.
Umjesto aru praha možete probati koristiti i tapioka škrob.
Sastojci:
- 100 g bademovog brašna
- 50 g heljdinog brašna
- 60 g aru praha
- 1 žličica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 100 g javorovog sirupa
- 2 velika ili 3 manja jaja
- 80 g kokosovog ulja, otopljenog i prohlađenog
- 1 žličica arome vanilije
- 3 zrele banane
- 100 g lješnjaka, nasjeckanih
Priprema:
- Pećnicu ugrijte na 190°C. Pripremite dva manja (ili jedan veći) silikonski kalup za kruh veličine 20x10 cm (ili običan lim obložite papirom za pečenje).
- U jednoj posudi promiješajte pjenjačom bademovo i heljdino brašno, aru prah, prašak za pecivo i sol.
- U drugoj posudi vilicom izdrobite banane, te dobro izmiješajte s javorovim sirupom, jajima, otopljenim i prohlađenim kokosovim uljem te vanilijom. Ove mokre sastojke možete izmiksati i u blenderu da se bolje povežu.
- Mokre sastojke povežite sa suhima te dobro izmiješajte. Na kraju dodajte i sjeckane lješnjake (malo ostavite za dekoraciju). Kad se smjesa povezala, izlijte ju u kalupe za pečenje te pecite u ugrijanoj pećnici oko 40-50 minuta (ovisi o jačini Vaše pećnice).
- Ukoliko je smjesa počela previše tamniti, nakon 20-30 minuta kruh pokrijte aluminijskom folijom. Za provjeru pećenosti koristite čačkalicu.
- Kruh izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Režite ga i poslužite mlakog, a po želji možete ga premazati s malo bademovog ili kikiriki maslaca te posuti sa sačuvanim lješnjacima.
Objavljeno 05.09.2021.