Obožavamo ga! Bezglutenski banana bread

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Jednostavno
4 osobe
60min

Bezglutensko slatko zadovoljstvo meke i sočne unutrašnjosti te punog okusa - svima omiljeni banana bread isprobajte i u ovoj verziji od bademovog i heljdinog brašna.

Umjesto aru praha možete probati koristiti i tapioka škrob. 

banana bread

Sastojci:

  • 100 g bademovog brašna
  • 50 g heljdinog brašna 
  • 60 g aru praha
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 100 g javorovog sirupa
  • 2 velika ili 3 manja jaja
  • 80 g kokosovog ulja, otopljenog i prohlađenog
  • 1 žličica arome vanilije
  • 3 zrele banane
  • 100 g lješnjaka, nasjeckanih

banana bread

Priprema:

  1. Pećnicu ugrijte na 190°C. Pripremite dva manja (ili jedan veći) silikonski kalup za kruh veličine 20x10 cm (ili običan lim obložite papirom za pečenje).
  2. U jednoj posudi promiješajte pjenjačom bademovo i heljdino brašno, aru prah, prašak za pecivo i sol.
  3. U drugoj posudi vilicom izdrobite banane, te dobro izmiješajte s javorovim sirupom, jajima, otopljenim i prohlađenim kokosovim uljem te vanilijom. Ove mokre sastojke možete izmiksati i u blenderu da se bolje povežu. 
  4. Mokre sastojke povežite sa suhima te dobro izmiješajte. Na kraju dodajte i sjeckane lješnjake (malo ostavite za dekoraciju). Kad se smjesa povezala, izlijte ju u kalupe za pečenje te pecite u ugrijanoj pećnici oko 40-50 minuta (ovisi o jačini Vaše pećnice). 
  5. Ukoliko je smjesa počela previše tamniti, nakon 20-30 minuta kruh pokrijte aluminijskom folijom. Za provjeru pećenosti koristite čačkalicu. 
  6. Kruh izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Režite ga i poslužite mlakog, a po želji možete ga premazati s malo bademovog ili kikiriki maslaca te posuti sa sačuvanim lješnjacima.

banana bread

Objavljeno 05.09.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti