Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Tapioka, napokon, u posljednjih nekoliko godina dobiva zasluženo mjesto u našim jelovnicima. Radi se o malim, bijelim kuglicama nalik na perlice, koje se koriste u pripremi kruha, peciva, pita, tortilja i ostalih popularnih jela.
Budući da u kontaktu s toplom vodom ili mlijekom postaje želatinasta, tapioka se često koristi za povezivanje smjese, ali i za deserte poput pudinga. Jedan takav recept donosimo danas.
Sastojci:
- 3 žlice tapioka kuglica
- 300 ml vode
- 1 žličica brezinog šećera
- 1/4 žličice ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
- Cimet
Postupak:
- Zavrijte vodu pa istresite tapioka kuglice i na laganoj vatri kuhajte 15-17 minuta uz povremeno miješanje.
- Pri kraju kuhanja smjesi dodajte brezin šećer, ekstrakt vanilije i malo soli.
- Kad je smjesa gotova, izlijte je u posudice, pospite s malo cimeta i ostavite da se hladi.
Uz ovaj puding možete jesti neko bobičasto voće, a možete ga jesti i samoga, kao jednostavan desert.
Objavljeno 15.01.2021.