Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na 14-dnevni KETO jelovnik za mršavljenje s receptima. Ograničena količina i broj dana!
Od svih “wannabe” keto/low-carb i ostalih verzija pizza bez tijesta od pšeničnog brašna (a isprobali smo ih već podosta), moramo priznati da nam je ovo THE keto pizza!
“Tijesto” od piletine je toliko ukusno i jednostavno za napraviti da smo naprosto oduševljeni, a budući da u samoj podlozi imamo meso, ono nije nužno i u nadjevu te smo odlučili iskombinirati fini toskanski umak sa špinatom, ljubičastim lukom i neizostavnim sastojkom svake, pa tako i keto pizze - mozzarelom. Rezultat je naprosto prefin. Svakako provjerite o čemu pričamo!
Sastojci (za 1 okruglu “pizzu”):
- Oko 450 g pilećih prsa (300 g kuhane mase)
- 40 g svježe ribanog parmezana
- 2 češnja češnjaka
- 2 veća jaja
- 1/2 žličice himalajske soli
Nadjev:
- 1 šalica toskanskog umaka (iz ovog recepta) - ili neki drugi umak po želji
- 1 šaka svježeg špinata
- 1/4 ljubičastog luka
- 1 kugla (125 g) mozzarelle
Priprema:
- U većem loncu zakipiti veću količinu vode. Posoliti, te po želji u njoj skuhati kocku za povrtnu juhu kako bi dobili povrtni temeljac. Kad se kocka rastopila, dodajte piletinu. Kuhajte oko 30 minuta u polupoklopljenom loncu na umjerenoj do laganoj vatri, tako da piletina cijelo vrijeme lagano krčka. Ocijedite ju i malo ohladite (treba je biti oko 300-350 g kad se skuha i ocijedi), te pomoću dvije vilice ili prstima natrgajte kuhanu piletinu na što sitnije komadiće tj. tanka vlakanca (nešto kao “pulled pork”).
- Pećnicu ugrijati na 205°C, a okrugli kalup za pizzu promjera oko 28 cm obložiti papirom.
- Češnjak sitno nasjeckati, a parmezan naribati. Jaja izmućkati vilicom u maloj zdjelici. U veću zdjelu staviti prohlađenu usitnjenu tj. natrganu piletinu, parmezan, češnjak, sol i jaja. Sve izmiješati u što kompaktnije “tijesto” koje ne smije biti ni pretekuće ni presuho. Ako je pretekuće, dodajte još malo parmezana, a ako je presuho, dodajte još pola razmućenog jajeta.
- Smjesu od piletine prebacite u kalup za pizzu te rukama raširite tako da oblikujete tanku okruglu podlogu (oko 0,5 cm debljine). Pecite u ugrijanoj pećnici oko 15-20 minuta.
- Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi 10 minuta prije nego stavite nadjev.
- Špinat narežite na manje komade, a luk na tanke ploške. Mozzarellu naribajte.
- Nakon 10 minuta podlogu nadjenite umakom, špinatom, ploškama luka te naribanom mozzarellom. Sve vratite u pećnicu i pecite još oko 10-15 minuta da se sir rastopi i postane lagano zlaćan. Poslužite odmah.
Savjet više:
Super stvar je što za ovaj recept možete iskoristiti i npr. pečenu ili kuhanu piletinu koja vam je ostala od prethodnog dana.
Objavljeno 30.10.2018.