Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Garantirano najfinija i najkremastija piletina koju ste probali, prepuna bogatih mediteranskih aroma i začina. Ujedno i idealan recept kad obrokom želite očarati goste ili priuštiti obitelji poseban nedjeljni ručak.
Sastojci (za 3 osobe):
- 3 komada pilećih prsa
- Sol, papar
- 1 žličica sušenog bosiljka
Toskanski umak:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 5-6 češnja češnjaka
- 40 g svježe ribanog parmezana
- 180 g grčkog jogurta
- 250 ml povrtnog ili pilećeg temeljca
- 7 kom sušenih rajčica
- 1 šaka svježeg špinata
- 1 žličica tapioka škroba, po želji i potrebi
Priprema:
- Prvo pripremite umak. Češnjak sitno nasjeckajte, parmezan naribajte, a sušene rajčice ocijedite i narežite na sitne kockice. Pećnicu ugrijte na 190°C.
- U manjem lončiću ugrijte žličicu maslinovog ulja te na njemu kratko na laganoj vatri popržite češnjak uz stalno miješanje da ne prigori. Ulijte temeljac te grčki jogurt i pjenjačom miješajte dok na umjerenoj vatri ne počne krčkati. Kuhajte na laganoj vatri 5-8 minuta.
- Zatim dodajte malo po malo parmezana i miješajući na laganoj vatri rastapajte. Dodajte soli i papra po potrebi, pa umiješajte i kockice sušenih rajčica. Po želji možete umak malo zgusnuti s 1/2 -1 žličice tapioke prethodno razmućene u malo vode.
- Piletinu operite, posušite, posolite, popaprite te pospite sušenim bosiljkom. Stavite je u vatrostalnu posudu te prelijte pripremljenim umakom. Pecite u ugrijanoj pećnici oko 35 minuta, tu i tamo polijevajući piletinu odozgo umakom. Zadnjih 5-10 minuta pečenja po potrebi možete i prekriti meso aluminijskom folijom.
- Meso izvadite iz posude i pokrijte zdjelom da ostane toplo, a umak stavite u lončić na vatru. Ubacite sjeckani špinat i u poklopljenom lončiću kuhajte par minuta dok špinat ne povene u umaku. Prelijte preko piletine te poslužite.
Objavljeno 02.12.2024.