Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Slani snack na naš tipičan način - zdraviji! Pirovo i zobeno brašno su u glavnim ulogama zajedno sa sirom i maslinovim uljem u scenariju koji rezultira genijalnim, finim i hrskavim krekerima, idealnim za vaše filmske večeri. Poslužite ih uz umak po želji i uživajte bez grižnje savjesti.
Sastojci:
- 60 g unaprijed ribanog sira (npr. cheddar ili mozzarella)
- 1 vrećica (8 g) suhog kvasca + 10 g pirovog brašna
- 60 g integralnog pirovog brašna
- 40 g zobenog brašna
- 2 žlice kokosovog brašna
- 1/2 žličice mljevenog suhog češnjaka
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice praška za pecivo
- 25 g maslinovog ulja
- 6-8 žlica vode
Priprema:
- *Za ovaj recept najbolje je kupiti već pakiran, unaprijed ribani sir jer je manje vlažan nego svježe ribani sir.
- Sir stavite u posudu blendera zajedno sa suhim kvascem i 10 g pirovog brašna. Izblendajte kratko da dobijete smjesu brašnaste konzistencije i usitnite sir. Dodati u veću zdjelu zajedno s ostatkom pirovog brašna, zobenim i kokosovim brašnom, češnjakom, solju i malo praška za pecivo. Sve izmiješajte.
- Dodajte maslinovo ulje te izmiješajte vilicom u mrvičastu smjesu. Zatim dodajte žlicu po žlicu hladne vode dok ne uspijete vilicom izmiješati sastojke u tijesto (pazite da ne dodate previše vode kako tijesto ne bi bilo gnjecavo). Pećnicu ugrijte na 180°C.
- Rukama kratko umijesite smjesu da dobijete kompaktno tijesto, ne dodajući previše brašna ako nije potrebno. Između dva lista papira za pečenje lagano pobrašnjena, razvaljajte tijesto na debljinu oko 3 mm.
- Režite oblike po želji, možete kalupićem izrezivati ili nožem rezati kocke ili rombove. Slažite na lim za pečenje obložen papirom (možete iskoristiti jedan od ovih na kojima ste valjali tijesto da ne trošite nove), pa pecite oko 12-15 minuta u ugrijanoj pećnici. Ostavite da se ohladi, poslužite s umakom po želji i navalite na grickanje. Nakon što se ohlade držite ih u dobroj zatvorenoj limenoj kutiji da ostanu hrskavi.
Objavljeno 04.11.2020.