
Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Riža na mlijeku jedno je od mojih najdražih jela još od djetinjstva pa zato ponekad kuham i druge žitarice na sličan način. Proso je iznimno ukusno u toj zamjenskoj ulozi i uz malo truda može postati zvijezda vašeg stola.
Bogat je proteinima, vlaknima, a ne sadrži gluten. Može se kuhati u običnom mlijeku, ali i različitim veganskim napitcima poput bademovog, kokosovog ili zobenog "mlijeka". Voće i začine također možete birati prema vlastitom ukusu. Čak i bez voća, samo uz dodatak vanilije i cimeta bit će fantastično i kremasto, ne samo za doručak, već i kao manje uobičajen, ali ukusan desert.
Pripremite:
- 150g prosa
- 1/2 žlice kokosova ulja
- oko 3 šalice mlijeka po želji (upotrijebila sam kokosovo i bademovo)
- mahunu vanilije
- štapić cimeta ili pola žličice cimeta u prahu
- sladilo ili 2-3 žlice kokosova šećera
Postupak:
Proso kratko prodinstajte na kokosovu ulju. Pripazite da ne zagori.
Dodajte mlijeko, šećer, štapić cimeta i mahunu vanilije koju ste uzduž prerezali nožem. Unutrašnjost mahune prethodno uz pomoć noža izvadite i dodajte u kašu.
Kuhajte na laganoj vatri, uz povremeno miješanje. Po potrebi tijekom kuhanja dodajte još malo mlijeka i kuhajte dvadesetak minuta dok proso posve ne omekša.
Poslužite s malo svježeg voća, nasjeckanim bademima ili s nasjeckanom čokoladom.
Objavljeno 15.01.2020.