Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Pomalo, ali sigurno primiču nam se sve topliji i ljepši dani. Proljeće je vrijeme čišćenja, buđenja, postupnog skidanja debelih slojeva odjeće. Kako biste se osjećali lagano i spremno za ljeto koje je pred nama, a i možda i do tada skinuli koji višak kilograma, okrenite se salatama.
Većina nas voli i jede raznolike salate, no vjerujem da se samo oni odvažniji usude na neke nove kombinacije namirnica. Ako niste među njima vrijeme je da se upustite u nove pustolovine i isprobate nešto drukčije. Neka vam sljedeća 3 recepta posluže kao dobar start.
Povrće na salatu s rikolom i feta sirom
Sastojci (za 4 osobe):
- 400 g očišćene muškatne bundeve (ili hokkaido)
- 300 g mrkve
- 1 velika žuta paprika
- 1 velika zelena paprika
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- Žličica soli
- Malo papra
- 2 žlice aceta balsamica
- 60g rikole
- 200g feta sira
Priprema:
Bundevu, s korom, narežite na deblje ploške, mrkvu ogulite i prerežite po dužini, paprike izrežite na veće komade, a luk prerežite na pola. Veću posudu za pečenje obložite papirom i po njemu rasporedite povrće i češnjak, u tanjem sloju. Povrće pokapajte uljem, začinite te pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 45-60 minuta. Na pola pečenja sve dobro promiješajte. Gotovo povrće pokapajte acetom i poslužite na rikoli, te pospite na komadiće narezanim feta sirom. Ovoj šarenoj kombinaciji za više boja i okusa možete pridružiti ciklu.
Hladna krumpir salata s preljevom od avokada i jogurta
Sastojci (za 4 osobe):
- 600 g mladog krumpira
- 1 avokado, zreo (radi lakšeg usitnjavanja)
- 3 žlice maslinovog ulja
- sol
- 100 ml jogurta
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice limunovog soka
- Mladi luk
Priprema:
Krumpir narežite na veće komade pa skuhajte u slažem vodi, pazite samo da se ne prekuha. Za to vrijeme napravite umak tako da usitnite avokado te mu dodate sok limuna, sol, protisnuti češnjak, maslinovo ulje i jogurt. Umak stavite u posudu te mu dodajte ohlađeni krumpir, promiješajte i pospite narezanim mladim lukom i po želji koprom. Poslužite hladno.
Salata s ječmom
Sastojci (za 4 osobe):
- 100 g ječma
- 150 g mrkve
- 200 g zelenih mahuna
- 100 g krastavaca
- 200 g tvrdog sira po želji (može i feta, mozzarella, parmezan)
- 80 g kukuruza
- Sol, papar
- 4 žlice maslinovog ulja
- Sojine klice
- Mini rajčice
Priprema:
Ječam skuhajte u hladnoj vodi te ocijedite. Mrkvu narežite na tanke trakice te također skuhajte u posoljenoj vodi zajedno s mahunama. U zdjelu stavite ohlađene ječam, mrkvu i mahune, na kockice narezan krastavac, kukuruz i na kockice narezan tvrdi sir. Dodajte ulje, posolite, popaprite i promiješajte. Može se dodati i malo limunovog soka. Salatu poslužite posutu sojinim klicama i ukrašenu mini rajčicama. Možete dodati i malo octa.
Objavljeno 19.03.2016.