10 keto recepata za sve obroke u danu
- Vrijeme pripreme: 15min
Jedna od zdravih vrsta brašna koja se polako, ali sigurno probija na tržište svakako je pirovo brašno. Osim što pir sadrži vrijedne aminokiseline u odličnom omjeru te ugljikohidrate, sadrži i masti, vitamine B skupine i vitamin E i K, te mnogobrojne minerale (željezo, fosfor, kalcij, magnezij, i mnoge druge).
Budući da sadrži slabiji oblik glutena, pir je žitarica koju podnose i osobe intolerantne na gluten, ali i oboljeli od celijakije. Sadrži značajno manje kalorija u usporedbi s npr. običnim bijelim brašnom, ali i manje vlakana od punozrnatog brašna.
Pirovo brašno je lagano za probavu, a koristi se u izradi mnogih slastica, kolača i deserata. U usporedbi sa pšeničnim brašnom, pirovom brašnu treba jako malo vremena prilikom pečenja pa to treba imati na umu kod pripreme namirnica koje sadrže ovu vrstu brašna. Evo nekoliko prijedloga za pripremu namirnica s pirovim brašnom.
Sve sastojke (osim kokosovog ulja) ubacite u blender i izmiksajte dok ne dobijete smjesu za palačinke. Na tavi zagrijte kokosovo ulje pa palačinke pecite kao obične. Nadjenite namazom od aronije ili maslacem od kikirikija ili badema. Također, izvrstan odabir je i tahini namaz koji će ovim palačinkama dati dodatnu aromu.
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
U posudi promiješate ulje i vanilin šećer. Dodate jaje i bananu i vilicom stisnete dok ne dobijete kašicu. Dodate pirovo brašno, prašak za pecivo, sok, zobene pahuljice, orahe i usitnjenu (naribanu) čokoladu.
Na protvan stavite papir za pečenje, a pećnicu zagrijete na 180 stupnjeva. Na papir posložite dlanovima oblikovane kolačiće pa pečete 10-12 minuta.
Sve sastojke pomiješate i mijesite dok se potpuno ne ujednače. Kad je tijesto gotovo, oblikujete kruh i stavite na papir za pečenje. Dio sjemenki pospite po vrhu kruha. Pečete 60 minuta na 180 stupnjeva.
Objavljeno 16.12.2015.
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu