Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Tražite jednostavan, osvježavajuć i lagan ljetni desert? Ako je odgovor potvrdan, mislimo da bi s ovim receptom vaša potraga mogla biti završena. Imamo pravu stvar - nepečeni “cheesecake” s kremom od maline i podlogom od savršenih Grancereale integralnih keksi, sve posluženo u čaši.
Radi se o desertu koji je, između ostalog, i oku vrlo privlačan zbog kombinacije dviju krema - one bijele sirne, te roze kremice od malina. Uostalom, jeste li ikad vidjeli desert od malina koji nije bio i oku i nepcu ugodan? No, opet, mi jako volimo maline pa možda nismo objektivni.
Pogledajte video:
Sastojci (za 2-3 čaše):
- 100 g Grancereale integralnih Classico keksa
- 3 žlice kokosovog ulja, otopljenog
- 250 g kremastog posnog sira
- 125 g grčkog jogurta
- 4 žlice meda ili javorovog sirupa
- 1/4 žličice mljevene bourbon vanilije
- 150 g malina
Za dekoraciju:
- drobljeni Grancereale keksići
- maline
- metvica
Priprema:
- Kekse usitniti u multipraktiku i pomiješati mrvice s otopljenim i prohlađenim kokosovim uljem. Smjesu lagano utisnuti na dno 2-3 lijepe visoke čaše za serviranje. Čaše s tako pripremljenom podlogom staviti u hladnjak dok se pripremaju kreme.
- Maline izblendati u pire, pa procijediti kroz sito da im se odstrane koštice. Pire staviti sa strane dok se priprema sirna krema.
- Za sirnu kremu pomiješati posni sir, grčki jogurt, med i vaniliju. Kremu podijeliti po pola, te polovicu raspodijeliti po keksima u čašama.
- Pire od maline umiješati u preostalu sirnu kremu, te pažljivo rasporediti povrh bijele kreme.
- Staviti na barem 2 sata (ili preko noći) u hladnjak, pa dekorirati malinama, metvicom te drobljenim keksićima i poslužiti.
Objavljeno 30.07.2018.